Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama Mümkün Mü? Fiyatları

Bölgesel zayıflama hangi alanlarda kullanılır, kimler için uygulanabilir sorularının cevaplarını vereceğiz. Hepimiz düzgün bir fiziğe sahip olmak için ideal kiloda olmak isteriz. Ancak bazı durumlarda istenmeyen kilolar spor ve diyetle de giderilememektedir.

İşte böyle durumlarda kullanılan bölgesel zayıflama teknikleri ile istenmeyen kilolardan kurtulmak mümkündür. İstenmeyen yağlardan kurtulmayı sağlayarak vücudumuzun daha düzgün bir yapıya kavuşturulması sağlanmaktadır.  Bölgesel zayıflama tedavileri uygulama şekli ve kullanılacak teknikler dolayısıyla farklılık göstermektedir.

Bölgesel zayıflama konusunda iki ayrı konu olarak AWT Bölgesel Zayıflama ile LPG Bölgesel Zayıflama konularımızı detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Bölgesel Zayıflama Uygulamaları Nelerdir?

Vücudumuzun karın, bel, basen, bacak ve çene altı gibi geniş bölgelerinde uygulanabilen oldukça geniş bir uygulama alanına sahip olan bölgesel zayıflama işlemleri;

  • Liposuction,
  • Lazer Liposuction,
  • Lazer lipoliz,
  • Soğuk lipoliz,
  • Elektroterapi,
  • Radyofrekans,
  • Karboksiterapi,
  • Prp,
  • Awg,
  • Kavitasyon,
  • Jimnastik gibi uygulamalar ile gerçekleştirilebilmektedir.

Görüleceği üzere birçok farklı teknik ile bölgesel zayıflama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler fazlalıklarınızdan kurtulmanızın yanında vücudunuzun da şekillendirileceği operasyonlar olmaktadır. Hem bölgesel olarak fazlalıklarınızın arındırılması hem de vücudunuzun daha güzel duruma getirilmesi için bölgesel zayıflama uygulamaları estetik operasyonlar arasında yer almaktadır.

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel Zayıflama Mümkün mü?

Bölgesel zayıflama mümkün mü konusunda bir fikir birliği yoktur. Kimi uzmanlara göre bu çeşitli yöntemlere bağlı olarak mümkünken çoğuna göre beslenme, spor veya farklı yöntemlerle bölgesel zayıflama mümkün değildir.

Bölgesel Zayıflama Kimler İçin Uygulanabilir?

Vücudunuzun karın, bel, basen, bacak veya çene altı gibi herhangi bir bölgesinde bulunan yağların spor ve diyetle giderilememesi sonucu bölgesel zayıflama teknikleri uygulanmaktadır. Bölgesel zayıflama teknikleri belirtilen bölgelerde fazla kiloları bulunan ve bundan kurtulmak isteyen herkesin başvurabileceği yöntemlerdir. Bölgesel zayıflama işlemlerinin bazıları cerrahi müdahaleler olduğundan acı ve ağrıları minimize etmek için lokal anestezi yapılarak gerçekleştirilmektedir. Bundan dolayı hamile ve bebek emziren kadınlar için önerilmemektedir.

Bölgesel Zayıflama Uygulamaları Fiyatları

Vücudumuzun bölgesel fazla kilolardan arındırılarak şekillendirilmesi işlemi olan bölgesel zayıflama işlemleri için oldukça değişken etkenler olduğundan bir fiyat tarifesi oluşturmak mümkün olmamaktadır. Bölgesel zayıflama fiyatları için hastanın yağ alınacak bölgesi, kullanılacak yöntem, alınacak yağ miktarı ve seans sayısına bağlı olarak muayene sonrasında fiyatlandırma yapılmaktadır.

Bölgesel zayıflama işlemlerinde vücut şekillendirmesi yapıldığından estetik kategorisinde değerlendirilmekte ve bundan dolayı gerek devlet gerek özel hastanelerde gerçekleştirilen işlemler için SGK destek sağlamamaktadır. Ancak bölgesel zayıflama teknikleri ile elde edeceğimiz görünümü düşündüğümüzde maliyetlerine katlanmayı göze alabilecek rakamlarla bu işlemler gerçekleştirilmektedir.

Bölgesel Zayıflama Hareketleri

Roll Up

Roll up, klasik bir Pilates mat egzersizidir ve karın kaslarını güçlendirmek ve göbek yağını azaltmak için mükemmeldir.

Nasıl Yapılır: Sırt üstü yatın. Bacağınızı ve başınızı yerden 45 derece yukarı kaldırın. Alt sırtınızı yerde sabit tutun. Ayaklarınızı doğrultun ve kollarınızı bacaklarınızın yönünde uzatın. Nefes verin ve nefes alırken kollarınızı parmaklarınız tavanı gösterecek şekilde kaldırın. Aynı zamanda karın kaslarınızı kasın ve omurganızı minderden kıvırmaya başlayın. Oturma pozisyonuna gelmek için vücudunuzu yukarı kaldırın ve ayaklarınızı yere koyun. Ellerinizle ayak parmaklarınıza dokunun. Nefes alın ve yavaşça başladığınız konuma geri dönün. Bunu başlangıçta 3 ila 5 kez yapın.

The Hundred

Bu form vücudun ısınmasına yardımcı olur ve karın kaslarını güçlendirir. Bu egzersizi yaparken nefesiniz ve hareketiniz arasındaki koordinasyon çok önemlidir.

Nasıl Yapılır: Sırt üstü yatın ve bacaklarımızı 45 derecelik açıyla kaldırın. Başınızı yerden kaldırmak için karın kaslarınızı kullanın. Kollarınızı vücudunuzun yanında uzatın ve nefes alıp verirken kollarınızı yukarı ve aşağı pompalamaya başlayın. 10 kez tekrarlayın.

Yüzme

Hayır, bu antrenmanı yapmak için havuza gitmenize gerek yok. Bu Pilates hareketi poponuzu, belinizi ve çekirdeğinizi güçlendirir.

Nasıl Yapılır: Karnınızın üzerine mindere uzanın ve kollarınızı başınızın üzerine uzatın. Derin bir nefes alın ve bunu yaparken karın kaslarınızı kasın. Nefes verirken kollarınızı, göğsünüzü ve bacaklarınızı yerden kaldırın. Bacaklarınızı, kollarınızı ve vücudunuzu 45 derecede tutun, sadece karnınız yere değmelidir. Nefes verin ve bu pozisyonu koruyun. Şimdi karşı kollarınızı ve bacaklarınızı havada yüzüyormuş gibi hareket ettirmeye çalışın. Bunu yaparken aktif olarak nefes alın. Bunu 20 ila 50 kez yapın.

Kuğu

Bu pozisyon, omurga kasını ve bacakların ve kalçanın arkasını güçlendirmeye yardımcı olur. Göğsün genişlemesine ve karın kaslarının gerilmesine yardımcı olur.

Nasıl Yapılır: Karnına yat ve bacaklarını kalça mesafesine koy. Avuç içlerinizi yüzünüzün yanına yerleştirin. Şimdi avucunuzu yavaşça yere bastırın ve derin bir nefes alırken üst bedeninizi yerden kaldırın. Yerden yükselmek için orta sırt kasınızı kullanın. Nefes verin ve normal pozisyonunuza geri dönün. Bunu 6 kez yapın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *