Lazer Epilasyon

Lazer ile Ben Aldırma – 2023

Lazer ile ben tedavisi, son yıllarda cerrahi işlemlerden daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Hem acısız hem de ağrısız olan bu işlem, günlük hayatı da etkilememektedir. Ameliyatsız ben aldırma konusunda araştırma yapan kişiler, bu tedaviye ulaşabilmekte ve bilgi alabilmektedir. Tamamen uzman kişiler tarafından steril bir ortamda yapılması gereken bu estetik işlemi, birkaç dakika içerisinde sonlanmaktadır.

Lazerli ben tedavisi öncesi doktorunun dermoskop vasıtasıyla şikayet ettiğiniz bölgede aşağıdaki durumlar üzerine detaylı bir inceleme yapacaktır:

  • Ben asimetrik mi?
  • Düzensiz sınırları var mı?
  • Farklı renkler içeriyor mu?
  • 6 milimetreden büyük mü?
  • Büyümesinde bir evrim var mı?

Hem doğuştan hem de sonradan oluşan benler, dış görünüş açısında rahatsız edici olabilmektedirler. Özellikle kadınlar tarafından istenmeyen benler, lazer ile hızlı şekilde alınabilmektedir. Ben alımı öncesinde benin alınacağı bölgeye az olmak kaydıyla anestezi kremi sürülebilir. Isı ile alınan ben, bulunduğu yerden alındıktan sonra minik bir iz bırakabilir. Zaman içerisinde kullanacağınız kremler, ben izini yok edecektir.

İşlemden sonra cildiniz, çok hızlı şekilde iyileşir ve günlük hayata devam etmenize izin verir.

Alınan ben yerine başka bir ben çıkma olasılığı çok düşüktür. Herhangi bir pansuman gerektirmeyen bu işlem, mutlaka referansı olan uzman estetik merkezleri tarafından gerçekleştirilmelidir.

Benlerin Tipleri Nelerdir?

Yapılan incelemeler sonucunda 10 farklı ben çeşidi tespit edilmiştir. Çıktıkları yere, renklerine, boyutlarına ve çıkma zamanlarına göre farklı türleri vardır. En sık karşılaştığımız ben türleri ise konjenital yani doğumda var olan ben türleridir.

Genetik faktörlere bağlı olarak anne karnında bebeğin gelişimi başlar. Kişinin yaşamı boyunca takip edilmelidir. Farklılaşma görüldüğü taktirde lazerle ben aldırma işlemi uygulanabilir.

Et Beni Nedir?

Kişilerde herhangi bir ağrı ve acı oluşturmayan kanserleşme görülmeyen ben türlerine denir. Genellikle cilt kıvrımlarının oluştuğu alanlarda görülür. Koltuk altı ve boyun kısmında karşımıza çıkar. Ailesinde et beni olan kişilerde görülür. Cilt rengini aldığı için et beni denir. Yüzeyel yerleşen nevüs türüdür ve cilt altında kökü yoktur.

Ben Aldırma Kimlere Uygulanır?

Vücudunda çok fazla sayıda beni olan, güneş ışınlarına karşı toleransı az olduğu için sık sık ben meydana gelen, zaman içerisinde boyutu değişen benleri bulunan ve bende assimetik kanama ve iltihaplanma olan kişilere bu tedavi tekniği uygulanabilir. Sonradan meydana gelen benlerin büyümesi normal karşılanır. Ancak uzun yıllardır var olan ve aniden boyut değiştiren ben türleri incelenmelidir.

Hangi Benler Lazer İle Alınır?

Lazerle ben tedavisi rahatsız edici benlerin yara izi, aksama süresi veya çok fazla ağrı olmadan çıkarılması için ideal bir işlemdir. Ancak bu uygulama yalnızca kötü huylu olmayan, sığ veya deri üstü benleri için uygundur.

Lazerle et beni tedavisi özellikle kulaklar veya yüz çevresi gibi ulaşılması zor bölgelerde bulunan benler için iyi bir seçenektir.

Lazerli Ben Tedavisi Faydaları

Lazerli ben aldırma işleminin birincil faydası noninvaziv olmasıdır. Yani kan dökmeden yapılan bir işlemdir. Deride kesilme veya yanma olmadığı için enfeksiyon riski önemli ölçüde azalır. Lazerler ayrıca vücudun diğer yöntemlerle tedavisi zor olabilecek yüz veya burun gibi bölgelerine de ulaşabilir. Son olarak, bir seansta birden fazla mol tedavi edilebilir. Yüz veya boyun bölgesi gibi vücudun görünen kısımlarındaki benleri çıkarmak isteyenler için de benleri lazerle yok etme mümkündür.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Lazerle dövme silme işlemi nasıl yapılır? [/box]

Lazerle Ben Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • Benler çok büyük olmadıkça iz bırakmazlar
  • Hem cilt üzerinde kabarık durumda olan, hem de deri seviyesindeki leke tarzındaki benlere de etki ederler
  • Saç ve sakal gibi bölgelerde bulunan kıl köklerine zarar vermediklerinden bu bölgelerde iz oluşturmazlar.
  • Oldukça pratik bir uygulama olup, bir seansta 30-40 adet ben tedavisi yapılabilir.
  • Tedavi sonrası iyileşme hızlı bir şekilde gerçekleşir ve pansuman yapmaya gerek yoktur.

Lazerle Ben Aldırma Zararlı mı?

Benin lazerle çıkarılıp çıkarılamayacağını belirlemek için derinin doktor tarafından kapsamlı bir muayenesi gereklidir. En uygun tedavi yöntemine kararı benin kapsamlı bir incelemesinin sonuçlarına göre doktorunuz karar verecektir. Diğer ekstraksiyon yöntemleriyle karşılaştırıldığında, lazerle ben aldırma hastaları daha az yara izi bırakma riski ile karşı karşıya bırakır.

Bunun nedeni, lazer ışığının bendeki pigmenti parçalaması, ancak cilde doğrudan çok fazla zarar vermemesidir. Başka bir deyişle, bu prosedürde herhangi bir kesinti yoktur. Bu aynı zamanda enfeksiyon riskini de azaltır. Çoğu durumda, lezyon tamamen ortadan kalktığında daha önce orada bir benin olduğu dahi anlaşılmayacaktır. Bu, özellikle yüzdeki benler için bir avantajdır.

Keloid izleri oluşturmaya yatkınsanız, lazerle et beni tedavisi öncesi doktorunuza bildirin. Bunun olma olasılığı için önceden plan yapmaları gerekebilir. Ben aldırma lazer tedavisinin sağlığınıza herhangi bir zararı bulunmaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *