Radyofrekans

Radyofrekans Terapisi Nedir?

Radyofrekans Terapisi Nedir? 70 yılı aşkın bir süredir kullanılan Radyofrekans, ısı tedavisi şeklinde yapılır. Derinin gerginliğini sağlayan kollegen liflerde etki yaratarak yenilenme oluşturur. Deri katmalarında ısı oluşumunu sağlayarak liflerde kasılma ve yara iyileşmesini sağlar. Cilt sıkılaşması ve gerginliğini sağlayan Radyofrekans, kan akışını ve dolaşımını düzenleyerek cildin yenilenmesini sağlar.

Akne izi ve buna benzer sorunların tedavisinde de kullanılan uygulama geçlerde olduğu gibi ileri yaşlı hastalara da uygulanabilir. Termal radyofrekans, toparlama ve sıkılaştırma için uygulanır. Her mevsimde uygulanabilen bu tedavi, hafif kızarıklıkların solmasını, akne, yara izi ve lekelerin giderilmesini sağlar. Bel ve boyun bölgelerindeki ağrıların tedavisi içinde kullanılabilen bu tedavi, ağrı bölgesine yüksek titreşimlerle ısı üreterek ağrıyı hafifletmektedir.

İğneli Radyofrekans Nedir?

Radyofrekans Terapisi Nasıl Uygulanır?

Radyofrekans terapisi nedir öğrendikten sonra radyofrekans terapisi nasıl uygulandığını öğrenelim. Özel bir kablo aracılığı ile çok yüksek bir titreşim taşıyan akım ağrı taşıyan bölgedeki sinire uygulanır. Ağrı oluşturduğu tespit edilen sinirin, 40-80 derece arasında sıcaklık uygulayarak tedavi edilmesi sağlanır. Bu sıcaklığın sinire ulaştırılması ile sinirin ağrı sinyallerini iletme özelliği kaybolur. Uygulamayı yapan doktor, istediği sınırlarda alanlara müdahale etmektedir.

Radyofrekans Tedavisinin Kimlere Yapılması Sakıncalıdır?

  • Gebelik döneminde veya gebelik ihtimali olan hastalara yapılması sakıncalıdır.
  • Bunun dışında aktif enfeksiyonlu, kanama bozukluğu ve omurga iltihabı olan kişilere yapılmaması gerekmektedir.

Tedavi lokal anestezi ve sedasyonun birlikte uygulanması ile yapılır. Radyofrekans süresi uygulanan bölge sayısına göre değişmektedir. Genel olarak 20-30 dakika civarı sürer ve hasta yatış gerektirmeden tabucu edilir.

Radyofrekans Terapisi Nedir?

Radyofrekans Tedavisinin Avantajları

Radyofrekans uygulaması bel, boyun, sırt veya bölgesel sinir ağrıları gibi birçok alanda kullanılabilmektedir. Tedavi ağrısız ve ameliyat olmadan gerçekleştiği için tercih edilmektedir. İlaç içermediği ve acısız olduğu için tekrarlanma gereksinimi olduğunda bile hastalara zarar vermemektedir. Hassas cihazlar ile yapılan radyofrekans ile son derece gelişmiş teknolojiler kullanılarak tedavi emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Radyofrekans Terapisinin Kullanım Alanları

Radyofrekans, bel boyun ve sırt ağrıları dışında değişik hastalıkların tedavi edilmesini de sağlamaktadır. Şeker hastalığına bağlı olarak gelişen ayak yaralarını, kol ve bacaklardaki ağrıların tedavisinde kullanılabilmektedir. Kırık sonrası oluşan yüksek derecedeki ağrıların etkin olarak tedavi edilmesini sağlayan radyofrekans tedavisi hastaların yaşam kalitesini yükseltmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *