Medikal cilt bakımı yaptırmak istiyorum diyen fakat konu hakkında bilgisi olmayan birçok kişi bulunmaktadır. Cilt sağlığı için oldukça güzel bir işlem olan medikal cilt bakımı, birçok ürün ve işlemin bir araya getirilmesiyle oluşmaktadır.
İçindekiler
Şehrin kirli havası, makyaj kullanımı, kötü beslenme, ciltte yağlı görünüm, geniş gözeneklerin getirdiği kirlenmeler derken cildimiz gün içerisinde pek çok sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalmaktadır.
Maruz kalınan kötü koşullar, çevresel faktörler ve kişinin yaşam alışkanlıkları nedeniyle cilt hücreleri kendini yenilerken zorlanır ve bir süre sonra cildin nem dengesi bozularak cilt, deformasyonlara daha da açık hale gelir. Düzenli yaptırılan medikal cilt bakımları ile bu deformasyonları geride bırakarak cildin nefes alması dolayısıyla güzel yaş alması sağlanabilmektedir.
Medikal Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?
Düzenli yaptırılan medikal cilt bakımları, cildin yaşlanma sürecini olumlu yönde düzenler. Tıkalı gözeneklerin temizlenmesiyle cilt nefes alır. Bakım esnasında uygulanan protokoller ile cilt ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallere kavuşur.
Cildin nem dengesi düzenlenir. Sebum dengesi düzenlenerek yağlı görünüm geride bırakılır. Medikal cilt bakımı, güzel yaş almanın ve cilt sağlığını korumanın etkin bir yoludur.
Cildinizde bulunan makyaj kalıntıları, siyah noktalar, ölü deriler ve yağ tabakaları, bu işlem sayesinde temizlenir. Bu işlem yapılırken duruma göre ultrasound ve dermokozmetik ürünler kullanılır. İşleme başlamadan önce cilt ihtiyaçları belirlenir ve cilt analizi yapılır. Bu sayede hangi işlemin nasıl uygulanacağı belirlenir.
Peeling ile başlayan medikal cilt bakımı, dermokozmetik ürünler ile ölü hücrelerin arındırılması işlemiyle devam eder. Daha sonra gözenek temizliği yapılır.
Sırasıyla buhar terapi, cilt gözeneklerinin açılması, cildin yumuşatılması, yağ ve siyah nokta temizliği, cildin dezenfekte edilmesi, kollajen uyarılması, oksijen terapi ve cilt serumları, cildin sıkılaşması için vitamin uygulaması, nemlendirici sürülmesi ve son olarak güneş kremi kullanımı ile bakım sonlanır.
Cildi yaşlanma karşıtı korumaya alabilmek için medikal cilt bakımına her zaman ihtiyacımız var. Çünkü, en etkili serumları ya da cilt yenileme sistemlerini kullanmadan önce, cildin tüm katmanlarında, derinlemesine ve tahrişsiz bir şekilde temizlenmiş olması gerekir. Medikal cilt bakımı sayesinde:
- Cildi derinlemesine temizler, gözenekleri açar.
- Ölü deriyi nazikçe soyar, cildin yenilenmesini sağlar.
- Cildin iletkenliği arttırdığı için kullanılan serum ve vitaminler daha etkili olur.
- Kolajen üretiminin desteklenmesine katkı sağlar.
- Cildin elastikiyet kaybına neden olan dolaşım sorunlarının önemli ölçüde önüne geçer.
Medikal Cilt Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?
Yoğun bir akne dönemi, siyah nokta sorunu gibi durumlar söz konusu ise ve daha önce medikal cilt bakımı yapılmamış bir ciltten bahsediyorsak, başlangıçta birkaç sean boyunca iki hafta arayla, medikal cilt bakımı yapılabilir.
Yoğun makyaj uygulamak durumunda olan ciltler için iki hafta, 21 gün gibi periyotlar tercih edilebilir.
Düzenli cilt bakımı rutini için ideal olan, ayda bir medikal cilt bakımı yaptırmak ve cildinizin ihtiyacına uygun diğer bakımlarla, medikal cilt bakımını kombine etmektir. Böylece hem medikal bakımdan hem de örneğin peeling uygulamasından çok daha etkili bir sonuç elde etmiş oluruz.
Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Medikal cilt bakımı adımları ilk olarak temizlikle başlar. Cilt yüzeyi temizlenir, makyaj çıkarılır. Sonrasında yüze buhar tutularak gözeneklerin açılması sağlanır. Buhar uygulaması sayesinde cilt yüzeyi yumuşuyor ve gözeneklere biriken yağ, kir, makyaj artıklarının daha kolay çıkabiliyor. Bazı medikal cilt bakımlarında sivilceler ve akneler de cilt bakım uzmanı tarafından sıkılarak temizlenebiliyor.
Temizlenen cildin ihtiyacına göre ultrasound veya yüksek frekans uygulamaları verilerek cildin kolajen üretimi destekleniyor. Böylece cilt sıkılaşıyor ve cilt yüzeyindeki ince kırışık görünümü ortadan kalkıyor. Cilt bakımının en son aşaması ise cildi nemlendirme ve cilt sorunlarına yönelik serum uygulama. Bu aşamada yağlı, kuru veya karma ciltlere göre serum seçilir ve cildi tedavi edecek kremler uygulanır. Krem emildikten sonra güneş kremi sürülerek cilt bakımı tamamlanır.
Medikal cilt bakımı klinik ortamda, cilt uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Profesyonel cilt bakımının aşamalarını sıralarsak, nasıl yapıldığını daha görünür şekilde ifade etmiş oluruz:
- Cilt yüzeyi, epidermis, cilt tipine uygun ürünlerle temizlenir.
- Gözeneklerin nazikçe temizlenebilmesi için buhar terapi uygulanır.
- Siyah ve beyaz noktalar temizlenir.
- Cildin tamamına, dekolte bölgesine kadar gözenekler temizlenir.
- Maske, radyofrekans ya da diğer cilt bakımı sistemlerinden biri, kolajen üretimini tetiklemek üzere kullanılır.
- Cilt, derinlemesine nemlendirilir.
Medikal Cilt Bakımı Uygulamasının Etkileri Ne Zaman Görülür?
Medikal cilt bakımının etkileri uygulamanın ilk anından itibaren görünmeye başlar. İşlem sonrası yüzde daha temiz ve aydınlık bir görünüm elde edilir. Bununla birlikte uygulamadan birkaç gün sonra ciltte hafif sivilcelenmeler olabilir, bu bakım esnasında açılan gözenekler sayesinde cilt altındaki kir ve sebumun ortaya çıkmasıdır. Medikal cilt bakımları düzenli yapıldıkları takdirde uygulamayı takriben bu “cilt kusması” dediğimiz durum her seans sonrası azalacak ve bir süre sonra cilt altı da temizlenmiş olacağı için tekrarlanmamaya başlayacaktır.
Medikal Cilt Bakımı Uygulaması Kaç Seans Yapılır?
Cilt bakımı uygulamasında bir seans kısıtlaması yoktur. Cilt yaşayan bir doku olduğu ve her an kire maruz kaldığı için medikal cilt bakımı, ömür boyu düzenli olarak tekrarlanması gereken bir işlemdir. Bununla birlikte seans aralıkları ortalama 1 ay olmalıdır. Ayda 1 yaptırılan medikal cilt bakımı ile ciltte büyük oranda etki sağlanabilmektedir.
Kimler Medikal Cilt Bakımı Uygulaması İçin Uygun Adaydır?
18 yaş üstü her kadın ve erkek medikal cilt bakımı için uygun adaydır. 18 yaş altı, özellikle sivilce ve aknelerden muzdarip hastalar için ayrı bir protokol uygulanabilmektedir.
Medikal Cilt Bakımı Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Medikal cilt bakımı uygulaması, cildi derinlemesine temizlemeye yardımcı etkin bir uygulamadır. Yapılan peeling işlemleri ile ölü deri arındırıldığı ve gözenek temizliği yapıldığı için medikal cilt bakımı uygulaması ile adeta cildin nefes alması sağlanır.
Sebum ve nem dengesini düzenlemesini de göz önünde bulundurulduğumuz medikal cilt bakımının en büyük avantajının kişinin güzel yaş almasına katkı sağlaması diyebiliriz.
Medikal Cilt Bakımın Faydaları
Düzenli olarak yapılan medikal cilt bakımı sayesinde kan dolaşımı ve lenf drenaj sistemi aktif olduğu için, cilt kendi kendini yenilemeyi sürdürür. Deri altı dokularda oksijen oranı yeterli olduğundan, cilt canlılığı koruyabilir. Medikal cilt bakımın saymakla bitmez faydalarından bazıları şunlardır:
- Anti-aging koruma sağlar.
- Gözenek temizliği ile cildin nefes almasına yardımcı olur.
- Kan dolaşımı ve lenf sistemini aktif hale getirir.
- Sebum dengesini korumaya yardımcı olur.
- Cilt lekelerine karşı koruma saglar.
- Elastikiyet kaybını önler.
- Cildin baştan aşağı temizlenmesi ve arındırılması sağlanır
- Kollajen tetiklenir ve bu sayede kan dolaşımı hızlanır
- Cilt, sürekli kendini yeniler ve sarkmalar engellenir
- Cildin nem ve yağ dengesi düzenlenir
Cilt tipine uygun ürünler, uzmanlar tarafından uygulandığı için medikal cilt bakımı cildinizi tahrişten korur, yanlış kozmetik kullanımından kaynaklanan akne, leke gibi problemlerin yaşanmasının önüne geçer ve siz de cildinizi daha iyi tanımış olursunuz.
Medikal Cilt Bakımı İle Kombine Edilebilen Uygulamalar Nelerdir?
Medikal cilt bakımı ile birlikte kullanılabilen, derin cilt temizliğini destekleyecek ve cildinizin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek çeşitli cilt bakım uygulamaları bulunmaktadır. Bunlar;
- Hydrafacial
- Fraksiyonel lazer
- Q switch
- Fokus ultrason
- Kimyasal peeling
- Karbon peeling
- Leke tedavisi
- Dermamelan (cosmelan)
- Altın iğne
- Mezoterapi
- PRP tedavisi
- Dermapen
- Jetpeel
- Kollajen bakım uygulaması
Medikal Cilt Bakımı Ücretleri
Medikal cilt Bakımı ücretleri seans ücretleri kişiye uygulanacak olan operasyonlara göre değişiklik ve farklılık arz edebilir. Genellikle cilt bakımı için 5 seans uygulanması öngörülmektedir.
Leave a Reply