Yaşlılık ve Kırışıklık Karşıtı Maske Tarifleri
Cilt Bakımı

Yaşlılık ve Kırışıklık Karşıtı Maske Tarifleri

Yaşlılık ve kırışıklık karşıtı maske tarifleri ile karşınızdayız. Yaş ilerledikçe kırışıklık sorunu ortaya çıkmaktadır. Yaşlanmanın bir belirtisi olan kırışıklık, önceden önlem alınması durumunda ya az olmakta ya da hiç olmamaktadır. İlk maskemiz için gereken malzeme; sadece 1 adet muz. Muz, E vitamini içerir ve bu vitamin, cilt hücrelerini korur. Muz’u blenderdan geçirin ve püre haline getirin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra püreyi sürün ve en az 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonunda soğuk ile yüzünüzü yıkayın. Bu maske tarifini haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Kırışıklık Gideren Maske

2 yemek kaşığı yulaf ve 4 yemek kaşığı ılık süt ile yapabileceğiniz bu maske, hem kırışıklık giderici hem de gözenek sıkılaştırıcı maskedir.

Ilık sütü yulafa ilave edin ve karıştırın. Bu iki ürün, iyice karışmalı ve ezilmelidir. Yüzünüzü temizledikten sonra maskeyi uygulayın ve 15 dakika yüzünüzde bekletin. Daha sonra ılık ya da soğuk ile maskeyi temizleyin. Ölü derileri temizleyen maske, zaman içerisinde kırışıklıklara son verecektir.

Ciltteki Ölü Derileri Temizlemek için özel hazırlanmış etkili maske tarifi için içeriğimize göz atın!

Yaşlılık ve Kırışıklık Karşıtı Maske Tarifleri
Yaşlılık ve Kırışıklık Karşıtı Maske Tarifleri

Hindistan Cevizi Yağı Yüz Maskesi

İhtiyacın olacak yağlar.

  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1/2 yemek kaşığı nar çekirdeği yağı

Ne yapmak gerekiyor?

  1. Bir kase alın ve hindistan cevizi ve nar çekirdeği yağlarını karıştırın. Karışımı temiz yüzünüze ve boynunuza uygulayın.
  2. Bir saat cildinizde kalmasına izin verin ve yıkayın.

Ne sıklıkta? Bu maskeyi günlük olarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı yüz maskesi, cildi sıkılaştırır ve cilt hasarını tersine çevirir. Cildi güneşten korur ve canlandırır.

Yaşlılık ve Kırışıklık Karşıtı Maske Tarifleri Avokado Yüz Maskesi

İhtiyacın olacak

  • Yarım avokado
  • 1 yemek kaşığı yulaf

Ne yapmak gerekiyor?

  1. Avokadoyu bir kasede ezin ve üzerine yulaf ekleyin. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 10-20 dakika bekletin.
  2. Ardından ılık suyla durulayın ve hafifçe kurulayın.

Ne sıklıkta? Bu maskeyi haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Avokado Yüz Maskesi, yaşlanmanın etkileriyle savaşan antioksidanlar açısından zengindir – sarkan cilt, ince çizgiler, kırışıklıklar.

Ayran, Yulaf Ezmesi ve Yağ Maskesi

Bu maske cildin derinlemesine temizlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur.Düzenli olarak uygulandığında kırışıksız bir yüz elde etmenize yardımcı olabilir.Bir kapta 1/2 su bardağı ayranı 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın. Yulaf ezmesi yumuşayana kadar ısıtın. Ardından 2 çay kaşığı badem/zeytinyağı ekleyin.Karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin.Son olarak soğuk suyla yıkayın.

Ayran, yulaf ezmesi ve yağ maskesi

Bal ve Kakao Tozu Maskesi

Erken yaşlanma ile uğraşıyorsanız bu maske tam size göre. Bal cildi yatıştırır ve kakao gerekli tüm besinleri sağlar.1 tatlı kaşığı bal, 2 tatlı kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı kakao tozu alın ve iyice karıştırın. Sadece kalın bir kıvam elde etmek için yeterince kakao tozu ekleyin. Yüzünüze eşit şekilde uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Son olarak, yıkayın.

Bal ve Kakao Maskesi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *