Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Neden Düşer
Burun Estetiği

Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Neden Düşer

Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Neden Düşer estetik burun cerrahisi hakkında bilgi edinmek isteyen kişiler, direkt  sorusunu sormakta ve cevap aramaktadırlar. Bunun birçok nedeni olabildiği gibi bu durum, bazı durumlarda normal karşılanabilmektedir. Burun estetiği hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler, bu durumdan korkarlar ve aslında şehir efsanesi olan bu konuyu merak ederler.

Burun Estetiği Yapacak Doktoru Nasıl Seçmelisiniz? Tavsiyelerimizi okumak ister misiniz?

Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Nasıl Düşer?

Bu durum, kişinin burnuyla ilgilidir. Anatomik oluşumlardan dolayı düşebilen burun ucu, kıkırdak problemlerinden dolayı da düşebilmektedir. Bu noktada kişinin anatomisi önemlidir fakat uzmanın uyguladığı teknik de büyük önem taşımaktadır. Cerrahlar, uyguladığı taktikler sayesindr hem burun ucu düşmesine karşı önlem almakta ve hem de ana yapıyı güçlendirmektedirler.

Rinoplasti sonrası burunda yer alan ödemler  söner ve burun ucu normal pozisyonuna gelir. Bu durum, bazen burun ucu düşmesi olarak değerlendirilir fakat durum öyle değildir. Ameliyat sonrası doğal ilerleme bu şekilde olmaktadır.

Uzman cerrah tarafından detaylı bilgi alabileceğiniz bu konu, basite indirgenecek bir konu değildir. Günümüzde yapılan işlemler ve uygulanan teknikler sayesinde burun ucu düşme ihtimali oldukça  azaltılmıştır.

 

Rinoplasti Sonrası Burun Ucu Neden Düşer?

Burun estetiği sonrası burun kalkıklığı iner mi?

Operasyondan sonra burun deliklerine tampon yerleştirilir ve dolayısıyla ucu kalkık olur. Tamponlar alındıktan sonra bu kalkıklık inecektir. Bunun haricinde doktorunuzdan kalkık bir burun istemediyseniz burnunuzun ucu kalkık olmayacaktır.

Burun ucu düşmesi nasıl olur?

Normalde burun ucu ile üst dudak arasında 90 derece bir açı vardır. Burun ucu düştüğü zaman bu açı küçülür ve doksan derecenin altına düşer. Bunun sonucu olarak burun ucu üst dudağa yaklaşmış olur.

Burun estetiği sonrası masaj kaç ay sürer?

Burun ameliyatından sonra 3 ay boyunca (özellikle ilk ay) burunlarına olabildiği kadar dokunmamalarını ve özellikle çarpmalara karşı çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Buruna nazik bir şekilde dokunulabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *