Dövme

Lazerle Dikiş İzi Silme ve 10 Farklı Yolu

Lazerle dikiş izi sildirme çok profesyonel bir yöntem olsa da diğer 9 yol ile birlikte anlatmak istedik. Dikiş izleri, toplum içindeki görünümünüz hakkında sizi bilinçlendiriyor mu? Yaralarınızı tedavi etmek için bazen dikiş atmanın son derece gerekli olabileceğini anlıyoruz. Ancak çoğu zaman arkasında çirkin izler bırakır. Bu izler yüzünüzdeyse yüz estetiğinizi bozabilir. Ama neyse ki yüzünüzdeki dikiş izlerini gidermenin yolları var.

Bu yüzden okumaya devam edin ve bazı tıbbi tedaviler ve ev ilaçları ile dikiş izlerinden nasıl kurtulabileceğinizi not edin.

Kolajen ile Pürüzsüz Ciltler

Dikiş İzi Sildirme Yöntemleri

Dikiş izleri arasında belirli bir fark yoktur. Sadece yaranızın yoğunluğuna ve etkilenen vücut kısmına bağlıdırlar. Örneğin, yüzünüzdeki cildiniz vücudunuzun geri kalanından daha incedir, bu nedenle yüzünüzdeki dikişler diğer bölgelere kıyasla daha derin bir iz bırakacaktır.

Ayrıca, doktorun geleneksel dikişler mi yoksa daha modern zımba yöntemi mi kullandığına bağlı olarak, dikiş izleri cildinizde basit kahverengi noktalar veya uzun çapraz çizgiler gibi görünebilir.

Lazerle Dikiş İzi Silme

Yüzdeki Dikiş İzleri Nasıl Kaldırılır?

Yüzdeki dikiş izleri hem klinik tedavi hem de ev ilaçları ile dikiş izlerinizi tedavi etmenin yolları vardır. İşte bu tedaviler hakkında detaylar.

Dikiş İzi Sildirmek İçin Yöntemler

Kimyasal Peeling

Kemoeksfoliasyon, yerel olarak kimyasal peeling olarak bilinir ve genellikle cildinizdeki inatçı lekeleri ve yara izlerini gidermek için kullanılır. Dikiş izleri, kimyasal peelinglerin en sık kullanıldığı izler arasındadır. Kimyasal peelingler, cildinizde su toplamasına neden olan kostik maddelerden yapılır. Sonunda, kabarmış cilt soyulur ve taze, gençleşmiş, izsiz bir cilde kavuşursunuz.[ 1 ]

Dermabrazyon

Dermabrazyon, teknik olarak dermabrader adı verilen dönen bir alet kullanan bir peeling işlemidir. Cildinizin en üst tabakasını kaldıran küçük, motorlu bir alettir. Yanaklar gibi yüzünüzün daha geniş bir bölgesindeki izleri gidermek için dermatolog dairesel bir alet kullanır. Dudaklar ve göz çevresi gibi hassas bölgeler için dermabrader daha küçük bir uca sahiptir. Hedeflenen bölgenin üst tabakası kaldırıldığında, taze bir cilt ortaya çıkar ve böylece yara izi azalır.[ 2 ]

Lazer Tedavisi

Lazer tedavisi, cildinizdeki yara izlerini gidermenin son derece profesyonel bir yoludur. Yüzünüzdeki dikiş izlerini kesinlikle azaltabilir. Yöntem, hedeflenen dikiş işareti üzerinde kontrol lazer parıltısı kullanan uzman profesyonellerin gözetiminde gerçekleştirilir. Yavaş yavaş, lazer ışınları hücre büyümesini uyararak cildi yenilemeye çalışır.[ 3 ]

Mikroiğneleme

Mikroiğneleme, cildinizin üst tabakasını delmek için birkaç küçük iğneye sahip derma roller adlı bir alet kullanılarak yapılır. Bu süreç yeni cilt hücreleri üretir ve kolajen üretimini artırır. Yeni hücreler oluşturulduktan sonra dikiş işaretleri kaybolur.[ 4 ]

Cerrahi

Yara izinizden kurtulmak için yara izi kaldırma ameliyatı olabilirsiniz. Estetik cerrah hedeflenen bölgeye ameliyat yapacak ve dikiş izlerini mümkün olduğunca azaltacaktır. Bu işlem diğer seçeneklere göre biraz pahalı ve acı vericidir. Maliyet, dikiş işaretlerinin boyutuna bağlı olacaktır.[ 5 ]

Enjeksiyonlar

Çoğu durumda, yüzünüzde engebeli dikiş izleri varsa, doktorunuz yaranın durumunu iyileştirmek için size enjeksiyonlar yapacaktır. Şişmiş dikişler, enjeksiyonlardan sonra düz hale gelirdi.

Yara İzi Giderici Kremler

Dikiş attıktan sonra doktorunuz size yara izi giderici bir topikal krem ​​verebilir. Arbutin glikozit ve kojik asit, hyaluronat, silikon, yara izi giderici kreminizde aramanız gereken maddelerdir. Kremlerin uzun süreli kullanımı dikiş izlerini azaltacaktır.

Evde Dikiş İzi Silme Yöntemleri

Limon Suyu

Limon suyunun yara izlerinin giderilmesinde harika çalışan C vitamini ve sitrik asit içerdiği iyi bilinmektedir. Aslında, limon suyunun yara izleri için en iyi doğal çare olduğu bilinmektedir. Limon suyunu uzun süre uygulamak, sonunda yara izlerini azaltacaktır. Ancak, herhangi bir doğal tedaviyi uygulamadan önce dikişlerinizin tamamen kuru olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Patates Suyu

Patates suyu, yara izlerine çözüm sunan bir başka mucize doğal bileşendir. Doğal olarak yara izinin görünümünü beyazlatır. Yavaş ama sonunda, izler kaybolacak. Bu tür ağartmanın en iyi yanı, hiç zararlı olmamasıdır. Yüzünüzdeki yara izlerini yok etmenin tamamen doğal bir yoludur .

Aloe Vera

Yatıştırıcı ve cildi aydınlatıcı etkileri ile bilinen aloe vera, herkes tarafından sevilir. Piyasadan aloe vera jeli alabilir veya aloe vera bitkisinin yaprağından elde edilen özü kullanabilirsiniz. En iyi sonucu almak için yara izine düzenli olarak uygulayın.

Dikiş İşaretlerini Kaldırmak İçin İpuçları

  1. Etkilenen alanı ne pahasına olursa olsun çizmeyin. Kaşıntı hissedebilir, ancak tırnaklarınızla dokunmaktan kaçının.
  2. Herhangi bir cilt bakımı veya güzellik ürünü uygulamadan önce dikişlerin tamamen kurumasını bekleyin.
  3. Dikişler henüz ıslakken sadece doktorun önerdiği ilaç ve kremleri kullanınız.
  4. Dikişlerinizi zamanında alın.
  5. Cildiniz iyileştikten sonra izlerinize topikal kremler uygulayın veya belirtilen ev ilaçları kullanın.

Dikiş İzlerinin Solması Ne Kadar Sürer?

Bunun kesin bir cevabı yok. Herkesin kendine özgü bir cilt tipi vardır ve her birinin farklı bir cilt rutini vardır. Tamamen dikiş izlerine ne kadar önem verdiğine bağlı ve tabii ki izlerin boyutu da önemli. Ameliyattan sonra büyük bir yara iziniz varsa, daha kısa sürede iyileşebilecek küçük yara izlerine kıyasla iyileşmesi daha uzun sürebilir.

Dikişleri İçeride Bırakırsanız Ne Olur?

Bir ameliyat yaptırdığınızda, doktorlar genellikle dikişlerin kalması için belirli bir süre önerir. Daha sonra cildiniz iyileştikten sonra dikişler alınır. Çok uzun süre kalan dikişler derin yara izlerine neden olur. Cildinizde ciddi dikiş izleri bırakabilir. Ayrıca, dikişlerinizin etrafındaki deri büyümeye başlarsa, doktorunuz bunları çıkarmakta zorluk çekebilir. Ayrıca ciddi bir cilt enfeksiyonuna da yol açabilir.

Dikiş izleri, görünüşünüzün farkına varmanızı sağlayabilir. Ancak bazı klinik tedaviler ve ev ilaçları ile ondan kurtulabilirsiniz. Bununla birlikte, dikiş izlerinin tedavisi için doğru seçeneği seçebilmeniz için bir dermatoloğa danışmanız tavsiye edilir. Bu arada cildinize iyi bakmayı ve iyi cilt bakım uygulamalarına uymayı unutmayın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *