Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Acıtır Mı?

Lazer epilasyon için birçok farklı cihaz tercih edilmektedir. Buzlu lazer epilasyon cihazı da bunlardan biridir. Bu cihaz, normal cihazlara nazaran daha az acı verdiğini iddia etmektedir fakat bu durum, sadece epilasyon cihazına bağlı değildir. Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri; lazer epilasyon acıtır mı sorusudur. Kullanılan cihaz, mutlaka önemlidir fakat kişinin acı eşiği de ağrı derecesini değiştirmektedir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Acıtır?

Lazer epilasyon acıtır mı acıtırsa ne kadar acıtır? Kıl köklerinin kalınlığı, rengi ve kişinin acı eşiği, acıyı değiştirir. Bazı kişiler hiç acı hissetmezken, bazı kişiler de çok acı çeker ve adeta kıvranır. Bu durum, az önce saydığımız üç temel faktörden kaynaklanmaktadır. Erkekler, kadınlara göre daha çok acı hissetmektedir.

Çok acı hisseden kişiler, bu acıyı gidermenin yollarını aramaktadır. Durum böyle olunca anestezi kremleri tercih edilmektedir fakat bu kremler, pek fazla işe yaramamaktadır. Epilasyondan önce ağrı kesici kullanımı yapılmaktadır ama ağrı kesici kullanmak, pek fazla önerilmemektedir. Genel olarak lazer epilasyon, bahsettiğimiz kriterlere göre acı çektirmektedir.

Lazer epilasyon, küçük yüksek ısılı lazer ışınlarıyla kıl köklerini hedeflemek için tasarlanmıştır. Sıcaklığı hissetmeseniz de, cildinizin lastik bir bantla sıkıştırıldığını hissedebilirsiniz. Ayrıca işlemden sonra hafif güneş yanığına benzer kızarıklık ve tahriş gibi hafif rahatsızlıklar yaşayabilirsiniz. Prosedür ayrıca bir dereceye kadar acı verici hissedebilir. Ne kadar acı verici, vücudun lazer epilasyon geçiren kısmına bağlıdır. Başlangıçta cilt ne kadar hassassa, muhtemelen o kadar acı verici olacaktır.

Erkeklerde lazer epilasyon nerelere yapılır adlı içeriğimiz ile kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz.

Ağrıyı en aza indirmek için, sağlayıcınız işlemden önce cildinize uyuşturucu bir krem ​​sürebilir. Vücudunuzun bölgesine ve ağrı toleransınıza bağlı olarak, herhangi bir uyuşturma kremine ihtiyacınız olmayabilir.

Lazer Epilasyon Acıtır Mı
Lazer Epilasyon Acıtır Mı

Lazer epilasyonda acı hissedilir mi?

Tüylerden kurtulma amaçlı uygulanan lazer epilasyon işlemi aşırı bir acı hissi uyandıran bir uygulama değildir. Ama acı hissinin derecesi kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir.

Lazer epilasyon işleminin hemen ardından ciltte kızarıklık, hafif şişlik, ağrı, küçük cilt lekeleri gibi geçici yan etkiler oluşabilir. Tüm bu yan etkileri mümkün olan en az seviyeye indirmek için iyi bir araştırmanın ardından en uygun klinik ve yeterli tecrübeye sahip uzman doktoru belirlemeniz gerekir.

Lazer epilasyon kol ve koltuk altlarına zarar verir mi?

Koltuk altları, cilt çok ince olduğu için vücudun lazer epilasyon yaptırması gereken en ağrılı bölgeleri arasındadır. Ağrının çok daha hafif olduğu kollarınızın geri kalanı için bu mutlaka geçerli değildir.

Lazer epilasyon yüze zarar verir mi?

Cevap , yüzün hangi bölümünün lazer tedavisi gördüğüne bağlıdır . Lazer epilasyon, üst dudağın ince derisi çevresinde daha ağrılı olurken, yanaklar ve alın çevresindeki ağrılar hafif olma eğilimindedir.

Lazer Epilasyona Alternatif Neler Yapılabilir?

Lazer tedavisinin potansiyel ağrısına veya daha yüksek maliyetine hazır değilseniz, diğer epilasyon yöntemlerini ve bunların ağrı ve olası yan etkiler açısından nasıl biriktiğini düşünün.

  • Tıraş olmak

Yanlışlıkla kendinize takmadığınız sürece, tıraş belki de en az acı veren tüy alma yöntemidir. Jilet yanığı olasılığını azaltmak için ıslak cilt üzerinde tıraş kremi veya jeli kullanarak ekstra özen gösterin.

Doğru yapıldığında, tıraş çok fazla yan etki oluşturmaz, ancak sonuçlar uzun sürmez çünkü yalnızca cildin yüzeyindeki tüyleri alırsınız.

  • Ağda

Ağda , ağrı açısından lazer epilasyona benzer bir his verebilir, ancak uzun sürmez. Bu tüy alma yöntemi birkaç hafta sürebilir – tıraştan çok daha uzun, ancak lazer tedavileri kadar uzun sürmez. Tedavi sonrası hafif kızarıklık ve tahriş olabilir.

  • Tüy dökücüler

Bu yöntemler prensip olarak ağdaya benzer, ancak bunun yerine bunları krem ​​veya jel olarak uygularsınız. Tüyleri çözerler ve daha sonra durulanarak temizlenirler.

Tüy dökücüler kimyasal bazlıdır, bu nedenle bunlar en çok yan etkiye sahip olma eğilimindedir. Kabarcıklar, kızarıklıklar ve yanıklar mümkündür ve bu ürünlerin asidik yapısından dolayı hafif ağrı hissedebilirsiniz.

  • Koparma

Zaman alıcı olsa da, koparma senin tüyleri biraz daha uzun yukarıdaki epilasyon yöntemlerinden herhangi daha sürebilir. Bu koparmak önemlidir ile yerine ona karşı daha tüylerin çıkış yönünün – Bu deri tahrişi en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

  • Elektroliz

Lazer epilasyon gibi, elektroliz de daha kalıcı sonuçlar veren tıbbi düzeyde bir tedavidir. Radyo frekansları aracılığıyla saç köklerini yok ederek çalışır. Ağrılı olmasa da bazı yan etkiler şişlik ve kızarıklıkları içerebilir.

Lazerden Sonra Duş Almak

Lazer epilasyon seansından hemen sonra duş almak önerilmez. Bir lazer tedaviniz olduğunda, cilt 24-48 saatlik bir süre boyunca ısıya duyarlı kalacaktır. Bu süre zarfında cildi serin ve parfümlü veya kokulu ürünlerden uzak tutun. Lazer epilasyon tedavisinden sonra duş alabilirsiniz, ancak seansınızdan sonraki güne kadar beklemek en iyisidir. Cildinizin tahriş olmasını önlemek için suyun sıcaklığını oldukça ılık tutun.

İdeal olarak 24 saat, ancak duş almanız gerekiyorsa, seanstan sonra en az 6-8 saat bekleyin. Ilık su kullanın ve tedavi alanınızda sert ürünler, ovma, peeling eldiveni, lif kabağı veya Sünger kullanmaktan kaçının. Kokusuz bir vücut yıkama kullanın ve cilde zarar vermemek için tedavi alanınızı bir havluyla kurulayın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *