Yüz ve Dudak Dolgusu çeşitli sebepler ile oluşmuş derin kırışıklıkları ve hacim kaybı olan bölgeleri doldurmak için yapılan bir estetik uygulamadır. Bir kişiye baktığımız zaman yüz ve dudak yapısı ilk dikkat çeken noktalardır. Herkesin kendine özgü bir yapısı bulunmaktadır.
İçindekiler
Bazı kişilerin dudakları ve yüz yapısı ince olabilir ya da daha dolgun dudaklara sahip olmak isteyebilir. Yüz ve dudak dolgusu tedavisinde dolgu yapılırken çeşitli maddeler bulunmaktadır. Sentetik ya da yarı sentetik dolgu maddeleri bulunmaktadır.
Dolgu maddeleri en çok hyaluronik asit yapısına sahip olan dolgular kullanılmaktadır. Bu dolguların tercih edilme nedeni ise cilt üzerinde olumlu etkileri bulunmasıdır.
Bunun dışında doku uyumu sağlamaktadır. Dolgu maddeleri yaşlanma sürecine adapte olmalıdır. Sentetik ve yarı sentetik dolgular kullanım süresi olarak uzun olsa da yaşlanma sürecine adapte olamamaktadırlar.
Yüz ve Dudak Dolgusu Tedavisi
Yüz ve dudak dolgusu tedavisinde çok az bir acı hissedilebilmektedir. Tedavinin uygulanacağı yerin çok hassas olması halinde lokal anestezi altında yapılmaktadır. Tedavi çok rahat bir şekilde uygulanmaktadır. Tedavinin uygulama süresi 15-20 dakika gibi kısa bir süredir. Yüz ya da dudak bölgesine dolgu yapıldıktan sonra morluk oluşabilir. Enfeksiyon nedeni ile olmaktadır.
Tedavinin etki süresi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bunların başında ilk defa dolgu yaptırılıyor olması gelmektedir. . Bunların dışında dış faktörler, kişinin sahip olduğu fiziksel yapı ve yaşam tarzına göre etki değişmektedir. Etki süresi 6 ile 24 ay arasında değişmektedir. Dudak ve yüz dolgularının etkileri kalıcı değildir. Dolgu olarak hyaluronik asit kullanılması halinde bölge bir süre sonra emilmektedir.
Yüz ve Dudak Tedavisi Uygulama Alanları
Yüz ve dudak tedavisi birçok alanda uygulanmaktadır. Bu bölgeler kaşlar arası, şakak bölgesi, göz kenarları, göz altı, elmacık kemiği bölgesi, burun kenarı) kıvrımları, dudak üstü çizgiler, çene bölgesi, boyun çizgileri ve dudak dolgusu gibi uygulamaları bulunmaktadır. Elmacık kemiği bölgesine yapılan dolgular üçgen şeklinde yüz yapısına sahip olunabilmektedir.
Dudak, yaşın ilerlemesi ile hacmini yavaş yavaş kaybetmektedir. Dolgu işlemi ile eski hacmine ya da daha hacimli bir hale gelebilmektedir. Bunun dışında dudak çizgileri de oluşabilmektedir.
Kenar konturu uygulaması ile daha belirgin bir hale gelebilir. Dudağa hacim verilirken dikkat edilmesi gereken nokta dudak yapısına bağlı olarak uygulanabilecek dolgu miktarı bulunmaktadır.
Leave a Reply