Lenf Drenaj yöntemi yani Lenf Drenaj (Pressoterapi) yöntemi, vücutta birikmiş olan ödemin giderilmesi, bölgesel incelme, vücut sıkılaştırma ve cilde canlılık kazandırma gibi faydaları olan bir masaj yöntemidir. Bu yöntem ile basınç masajı yapan cihazlarla vücuttaki kan dolaşımı hızlandırılır. Lenfatik ve venöz dolaşımının hızlandırılması ile damarlar arasında biriken sıvının drene edilmesi sağlanır.
İçindekiler
Lenf Drenaj yöntemi, ayak parmak uçları bölgesinden başlayarak bel ve boyun bölgesine kadar uygulanan yoğun bir masaj tekniğidir. Lenf Drenaj makinesi ile gerçekleştirilen bu masaj sayesinde lenf dolaşımı hızlandırılmaktadır. Bu sistemin en önemli özelliklerinden biri vücuttaki toksit ve ödemlerin atılmasına yardımcı olmak ve dolaşım sistemini düzenlemektir.
Lenf Drenaj (Pressoterapi) Nasıl Yapılır?
Lenf Drenaj uygulaması tedavi amacına bağlı olarak ortalama 10-15 seans sürmektedir. Lenf Drenaj cihazı, şişirme pompalarının kullanıldığı bilgisayar kontrollünde çalışan bir sistemdir. Pompalar bacaklar etrafında konumlandırılarak, ayak bileklerinden üst bölgelere kadar lenf ve venöz akışını hızlandırmaktadır. Vücuttaki oksijen akışı ve dengesi sağlanmaktadır. Lenf Direnaj ( Pressoterapi) uygulaması vücut şekillendirme uygulaması olan liposuction ve lipoliz gibi tedavilerden sonra rahatlatıcı amaçlarda kullanılabilir. Sindirim sistemine uyarıcı tepki yapan bu uygulama ile kabızlık sorucu çeken hastalara da tedavi uygulanabilir.
Lenf Drenaj Kimlere Uygulanabilir?
Lenf Drenaj uygulaması kas dokularının gevşemesi ve vücut sarkmaları oluşması durumlarında, hamilelik sonrası oluşan varis, ödem gibi sorunlarda ve kilo, selülit gibi problemlerinden giderilmesi amaçlarında kullanılabilir. Hamilelik döneminde olan hastalara uygulanması sakıncalıdır.
Lenf Drenaj Ne kadar Sürer?
Lenf Direnaj pratik yapılan bir uygulamadır. Tedavi amacına bağlı olarak ortalama 20-30 dakika civarında sürmektedir. Haftada 1 veya 2 kez ve en az 6 seans şeklinde uygulanması önerilmektedir.
Lenf Drenaj Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Nelerdir?
Lenf Drenajın ileri düzeylerde dolaşım sorunu yaşayan hastaların üzerinde uygulanması sakıncalıdır. Uygulama estetik amaçla yapılıyor olsa da mutlaka tecrübeli cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Bu sayede risk oluşumu tespitlerinin yapılması ve önlenmesi sağlanır. Uygulama ağrısız ve acısız yapılmaktadır. Hastaların, yorgunluğunu atıp sakinleşmelerini sağlamaktadır. Lenf Drenaj uygulamasının klinik çalışmalarda net bir zararına rastlanılmamıştır.
Leave a Reply