Hamilelikte cilt bakımı nasıl olmalı veya neler yapabilirsiniz? Hamilelik sırasında birçok farklılık ile karşı karşıya kalırsınız. Durum böyle olunca hamilelikte cilt bakımı yapılması gerekir. Hamile kadınlar için bitkisel cilt maskesi paylaşacak ve cilt bakımı detaylarını anlatacağız.
İçindekiler
Hamilelik sürecindeki hormonal değişiklikler gebelik lekelerinden akneye, bazı cilt problemlerine yüksek ihtimalle yol açabilir. Fakat hazırlıklı olup doğru bir cilt bakım rutini takip ederek şikayetlerin önüne geçebilirsiniz ve cildinizin güzelliğini ve gençliğini hamilelik süresince de koruyabilirsiniz.
Hamilelikte Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?
Hamilelik döneminde ter bezleri fazla çalışacağı için her gün duş alınması, cildi rahatlatacaktır. Banyoda 15 dakikadan fazla kalmamaya ve duşunuzu kısa tutmaya çalışın. Aynı zamanda kullandığınız su sıcaklığına da dikkat edin, ılık su kullanmanız daha doğru olacaktır.
Göğüsle ilgili sorunlar da karşınıza çıkacaktır. Bunu aşmak için duştan sonra göğüslerinizi nemlendirin. Bu sayede çatlak ve şişliklerden kurtulmuş olursunuz.
Hamilelikte cilt hassasiyetini gidermeye ve cildin sakinleşmesini sağlamaya yönelik ürünler kullanmak, cildi nemlendirmek ve beslemek çok önemlidir.
Hamilelikte Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Cildin her dönemde temiz tutulması önemlidir ama gebelikte ekstra önem kazanır. Özellikle buharsız temizleme uygulanmalı, lekelere karşı koruyucu C vitamini ağırlıklı bakımlar yapılmalı, cilt nemlendirilmeli ve beslenmelidir. Hyalüronik asit ve K vitamini ağırlıklı cilt güçlendirici ürünlerle devam edilmelidir. Peeling’den uzak durulmalı, AHA’lar gibi soyucu hiçbir içerik kullanılmamalıdır.
Hamilelik süresince kullanılan temizleyiciler ve bakım ürünleri parfüm, paraben, silikon, alkol ve oksibenzon içermemelidir.
Hamile Kadınlar İçin Bitkisel Cilt Maskesi Tarifi
Hamile kadınlar için bitkisel cilt maskesi tarifi için vereceğimiz tarif sayesinde hem gözenekleriniz açılacak hem de cildiniz temizlenecektir.
Hamilelikte Cilt Bakımı için Malzemeler
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 4-5 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
Bu malzemeleri bir kapta toplayın ve karıştırmaya başlayın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin, sonrasında cildinize sürebileceğiniz bu maskeyi en fazla 10 dakika cildinizde bekletin. Daha sonra ılık ya da soğuk su yardımı ile yıkayın.
Hamilelikte lekeler için en uygun içerik hem cildi besleyen hem de ciltte açılma sağlayan C vitaminidir.
Hamilelikte Cilt Yağlanması
Hamilelikte cilt yağlanması çok olağan bir durumdur. Bu olağan durum için aşağıda güzellik uzmanı tavsiyesini uygulayabilirsiniz.
- Sabah-akşam cildinizi sabun içermeyen bir temizleyici ile temizlemek. Bu işlemi aksatmadan yaptığınız taktirde gözenekleriniz daha fazla genişlemeyecek, sivilceleriniz iltihaplı akneye dönüşmeyecek.
- Temizleme işlemini de alkol içermeyen bitkisel bir tonikle tamamlayın.
- Güneşin hamilelik lekelerini daha da fazlalaştırmaması için muhakkak gündüz nemlendiricinizin üstüne en az 20 SPFli bir güneş koruyucu kullanın.
- Haftada 1 kez tercihen banyo çıkışı peeling ve maske uygulayın. Cilt pütürlü bir görünüm alır. O zamanda gözeneklerdeki Sebum (cilt yağı) salgısı ciltten tam olarak atılamaz ve bakteri oluşarak sivilceye devamında da akneye sebep olur.
- Hamilelikte ve sonrasında, emzirme döneminde de hormonal büyük değişimler yaşandığı için metabolizmayı dış etkenlerden çok iyi korumak gerekiyor. Lütfen kış aylarında 20 SPF yazları da 50 SPF civarı bir GÜNEŞ KORUYUCU mutlaka kullanın. Dışarı çıkmasanız bile, temizlenmiş cildinize güneş koruyucuyu her sabah sürün ve 3 saatte bir yenileyin. Lekeleri güneşle temas oluşturur ve güneşi kesmezseniz leke koyulaşmaya ve derine inmeye devam eder…
- Hamilelik sırasında karın bölgesi gerilip çatlarken vücudun diğer bölgeleri de gerilir ve çatlar. Bu nedenden ötürü daha ilk baştan tüm vücudu uygun ürünlerle nemlendirerek ve besleyerek korumalı. Onun için sabah-akşam yüzünüze gösterdiğiniz hassasiyeti vücudunuza da göstermeniz gerekiyor.
- Kaldı ki hamilelik boyunca sizi ve bebeğinizi taşıyacak olan bacaklar ve ayaklar da çok fazla şefkati hak ediyorlar. Aksi taktirde ileride oluşması ihtimali olan varisler sizi daha fazla üzecektir. Bütün bunları sizi üzmek için değil, bu evrede kendinize daha fazla özen göstermenizi desteklemek için yazdım.
Hamilelikte cilt yağlanması sorunu kadınların sıklıkla başına gelen bir durumdur. Özellikle bu dönemde artan sivilce, siyah nokta ve genişleyen gözenekler gebe olan her kadının başına gelebilir bu çok normal bir durumdur.
Hamilelikte ciltte lekelenme sorunu sıklıkla yaşanmaktadır. Özellikle güneşten gelen ışınları korunmak için vücudunuz bu dönemde daha güçlü bir savunma mekanizması geliştirecektir. Bu nedenle de ciltte lekelenmeler ortaya çıkabilir. Cilt tipinize uygun bir güneş koruyucu tercih ederek bu durumun önüne geçebilirsiniz.
Hamilelikte çatlaklar hızla kilo almak nedeniyle oluşur. En sık rastlanan sorunlardan biri olan çatlaklar için özel üretilen losyonlar tercih edilebilir. Özellikle bu dönemde göğüsleriniz şişkinleştiği için çatlaklar oluşabilir. Hamilelik döneminde hassaslaşan göğüs uçlarını korumak için özel olarak üretilen organik göğüs ucu kremi kullanabilirsiniz.
Kuru cilt bakımı nasıl yapılır sorusuna ise linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Hamileyken Ne Tür Cilt Bakım Ürünleri Kullanılmalı?
Hamilelikte nemlendirici kullanımı için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta nemlendiricinin içindekiler bölümüdür. Vücudunuz ile ilgili her verdiğiniz kararın bebeğini etkilediğini kesinlikle unutmayın!
Organik bakım kremleri kullanmak sizin için en ideali olabilir. İçlerinde doğal yağlar ve vitaminler bulunduran cilt bakım ürünleri, cildinizi ve vücudunuzu yormadan gereken bakımı sağlıyor. Aynı şekilde hamilelikte saç bakımı yaparken de kimyasal içerikli şampuanlardan kaçınmak isteyebilirsiniz. Bu süreçte saçlarınız yıpranmaya başladıysa organik içerikli ve hafif şampuanlara, hatta kuru şampuanlara geçiş yapabilirsiniz.
Vücudunuzu en iyi siz tanıyorsunuz, bu yüzden ortaya çıkan sorunlarda zararsız maddeler içeren cilt bakım ürünlerini deneyerek size en uygununu bulmaktan çekinmeyin.
Leave a Reply