Burun estetiği öncesi dikkat edilmesi gerekenler olduğu konusunda biraz bilgilendirmek istediğimiz konular yer alıyor. Burun estetiği öncesi dikkat edilmesi gereken konuların bilinmesi ve harfiyen uygulanması başarılı ve sorunsuz bir ameliyat sürecinin aşamalarından bir tanesidir.
İçindekiler
Ameliyat sürecinde karşılaşılan birçok sorun veya komplikasyon hastaların bu önerileri yeterince bilmemesi veya dikkate almaması sonucu görülmektedir.
Ameliyata Psikolojik Hazırlık Yapmak
Ameliyata psikolojik hazırlık yapmak hasta için önemli noktalardan bir tanesidir. Burun estetiği öncesi dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında yer alması bu estetiğin nedeni yüzde dramatik değişim yapabilen ve geriye dönüşü olmayan bir estetik girişimdir.
Burun Ameliyatı Öncesi Bir Şey Yapmam Gerekiyor mu?
Burun, kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organ olduğunu söyleyebiliriz. Burun ameliyatına başlamadan önce damarları büzen ilaç ve ağrı kesiciler yapıyoruz. Ameliyat öncesi kan sulandırıcı özelliği olan ilaçlar (başta aspirin) ve besin destek ürünleri kullanmamanız gereklidir. Aspirin, ağrı kesici, hormon ilaçları ve grip ilaçları kullanmayın.
Ameliyattan Bir Gün Önce
Ameliyattan bir gün önce duş alınız ve yüzünüzü antibakteriyel bir sabunla yıkayınız. Ameliyata gelirken makyaj yapmayınız ve oje sürmeyiniz. Ameliyat günü psikolojiniz çok önemli. Stresli olmayan hastalarımız bu süreci çok kolay atlatıyor. Rahat uyuyan hasta rahat uyanıyor.
Burun Ameliyatı Öncesi Beslenme
Burun estetiği öncesinde dengeli bir beslenme rejimi uygulanmalıdır. Doğal lifli ve sindirimi kolay gıdalar tercih edilmeli, bol su tüketilmelidir. Kafeinli içecekler, rafine edilmiş gıdalar, aşırı şekerli karbonhidratlar ve alkol tüketilmemelidir. Hazır satılan kutulanmış veya konserve edilmiş gıdalardan kaçınılmalıdır.
Ameliyat Sonrası Öneriler
Ameliyat olduğunuz günün gecesini hastanede geçiriyorsunuz. O günden itibaren 1 hafta boyunca 3 yastıkla uyuyun. Ameliyat olduğunuz gün ve ertesi gün saatte 10-15 dakika buz uygulamasının şişlik ve morarma üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu düşünüyorum. Taburculuğunuz sonrası yazdığımız ilaçları düzenli kullanmanız önemli. Bunların dışında:
- Çok sıcak yerde kalmayın.
- Tansiyonunuzu arttıracak faaliyetlerden uzak durun. Başınızı öne eğmeyin.
- Burnunuza dokunabilirsiniz, sadece darbe almayın. Atel içindeyken en küçük darbeler bile ağrı yapabilir.
- Uyku dışında dik pozisyonda kalmaya çalışın.
- İkinci günden sonra dışarıya çıkıp gezebilirsiniz, mikrop kapmaz.
- Burun içerisine koyulan silikonlardan nefes alabilirsiniz. Bu silikonlar nezle hissi yaratabilir ve hapşırma refleksine sebep olabilir. Panik yapmayın, eğer hapşıracaksanız ağzınız açık hapşırın. Hapşırığınız gelirse dilinizi damağınıza bastırın, genellikle geçirir.
- Toplam 2 haftalık atelli dönem sonunda size göstereceğim masajları günde birkaç kez kendinize uygulayın.
- 1 ay ağır spor yapmayın.
- 1 ay denize, 2 ay havuza girmeyin.
- En az 3 ay gözlük takmayın.
Leave a Reply