Alt Göz Kapağı Estetiği
Alt göz kapağı estetiği Blefaroplasti olarak adlandırılan alt göz kapağı estetiği, göz çevresinde yer alan dokuların iyileştirilmesiyle yapılmaktadır. Bu sayede fazla kas dokusu çıkarılır ve sarkmış deri düzenlenir. Yaş ilerledikçe daha çok karşımıza çıkan bu durum, birçok nedenden dolayı olabilmektedir.
Özellikle alkol, sigara, düzensiz uyku, hava kirliliği ve güneş ışınlarına direkt maruz kalma gibi olaylardan kaynaklanan göz kapağı sarkması gibi sorunlar, blefaroplasti sayesinde çözülebilmektedir. Alt göz kapağı estetiği, ciddi bir işlemdir ve kesinlikle tecrübeli cerrahlar tarafından yapılmalıdır.
Alt Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?
Blefaroplasti yani Alt göz kapağı estetiği işlemlerinde, kirpiklerin hemen altından bir kesi yapılarak, göz kapağı derisi kas ile beraber kaldırılmaktadır. Yağ yastıkları göz çukuru kenarına yayılarak, göz altında ortaya çıkan çöküntü giderilmeye çalışılmaktadır. Yanağın kaldırılması ve yağ yastıklarının yayılması işlemlerinin yetersiz kalması durumunda ise, yağ enjeksiyonu işlemi de eklenebilmektedir.Derideki ve kaslardaki bolluk ortadan kaldırıldıktan sonra, kas dokusu göz çukurunun dış duvarına asılmaktadır. Böylece yağ yastıkçıklarına da destek sağlanmaktadır.
Alt göz kapağı estetik ameliyatları, yüz bir bütün olarak ele alındığı için genelde orta yüz germe ameliyatı ile birlikte yapılmakta ve uygulama sırasında genel anestezi uygulanmaktadır. Alt göz kapağı estetiği ameliyatları, gerek görülebilecek ek işlemler ve girişimlere göre değişim gösterse de ortalama olarak 2- 4 saat arası sürmektedir.
Üst göz kapağı estetiği nasıl yapılır?
Üst göz kapağı estetiği ya da göz kapağı düşüklüğü ameliyatı kısaca bölgedeki fazla deri ve kas dokusunun kesilerek çıkarılması işlemidir. Ameliyat izinin görünmemesi için göz kapağı katlanma çizgisinden kesi yapılır. Alın germe ve kaş kaldırma operasyonlarıyla birlikte uygulandığında daha iyi kozmetik sonuçlar verir.
Alt Göz Kapağında Oluşan Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
Alt göz kapağında ortaya çıkan yaşlanma belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir;
- Bağ dokusunun zayıflaması ve yağ yastıklarının kayma göstermesi durumlarında, gözümüzün altında torbalanmalar meydana gelmektedir.
- Göz altı torbalarını sınırlayan, elmacık kemiklerinin hemen üzerindeki bölgede kavisli bir oluk görünümü meydana gelmektedir.
- Genellikle 40 yaş ve sonrasında, yanaktaki yağ dokusunda yerçekiminin de etkisiyle aşağı doğru bir yer değişimi meydana gelmektedir.
- Alt göz kapağının altındaki yanakla sınır bölgesinde, hale şeklinde bir çöküntü gözlemlenebilmektedir
- Ağız kenarındaki gülme çizgilerinde belirginleşme söz konusu olabilmektedir.
- Alt göz kapağı derisinde incelme meydana gelmesi söz konusudur.
- Alt göz kapağı derisinde meydana gelen incelmeye bağlı olarak, gözle görülebilecek nitelikte göz çevresi kırışıklıkları ortaya çıkmaktadır.
- Alt göz kapağı çevresinde, kaz ayağı adı verilen belirgin ve derin çizgiler oluşmaya başlamaktadır.
- 50 yaş ve sonrasında ise, göz kapağı kaslarında zayıflama ve gevşeme meydana gelmektedir.
- Göz kapağı kaslarında zayıflama meydana gelmesiyle, gözün çevresinde bulunan yağ yastıkları, önlerinde bulunan kas desteğini kaybettikleri için daha belirgin hale gelmektedir.
Göz Kapağı Estetiği Blefaroplasti Kaç Yaşında Yapılır?
Göz kapağı estetiği daha çok 35 yaş üstü kişiler tarafından yaptırılmaktadır. Çünkü göz kapaklarında yaşlanma belirtileri sıklıkla bu yaşlardan sonra görülmeye başlamaktadır. Ameliyat göz kapaklarında devam eden yaşlanmayı durdurmaz ama 7-8 seneye kadar etkisini sürebilmektedir.