Dermaterapi Tedavisinin Aşamaları Nedir?
Dermaterapi tedavisinin aşamaları nedir, hangi koşullarda yapılır, etkisi nelerdir gibi soruları cevaplandırıyoruz.
İçindekiler
Cildin daha genç görünmesini sağlayan ve cilt sorunlarına çözüm getiren bir tedavi yöntemi olan dermaterapi, özel bir el aleti olan dermaroller yardımıyla gerçekleştirilir. Tedavide cildin ihtiyaç duyduğu büyüme faktörleri deri altına bırakılır. Tedavi aleti silindir şeklinde olup üzerinde de 100 kadar mikro iğnecik bulunur. Tedavi görecek bölgenin üzerinden bu alet ile zarifçe geçilir.
Ciltle yapılan bu temas sonucunda derine inmeyen mikro kanallar oluşturulur. Yeteri kadar kanal oluşturulduğunda ise özel tedavi serumu dikkatlice deriye uygulanır. Tedavinin ilk aşamasında açılan kanallardan deri altına serum sızar. Serumun içindeki, büyüme faktörü, vitamin, mineral, kök hücre ekstresi ve yapı taşı sayesinde cildin tedavisi başlamış olacak ve hızla etkisini gösterecektir.
Dermaterapi Hangi Koşullarda Yapılır?
Bu tedavi yöntemi yalnızca yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak için değil diğer cilt kusurlarına karşı çözüm olarak da kullanılmaktadır. Estetik açıdan güzel bir görünüm sağlayan dermaterapi uygulamasında, iz, leke, ciltteki aşırı yağlılık veya kuruluk, siyah noktalar, büyük gözenekler, ölü hücre ve cilt rengi değişimleri gibi sorunlar da giderilerek güzel ve sağlıklı bir cilde kavuşulur.
Dermaterapi tedavisinin seans sayısı kişiden kişiye göre yani ihtiyaca göre değişiklik göstermektedir. Cildin ne kadar problemli olduğu, doğru görüntüye ulaşılması için ne kadar seansa gerek duyulacağı husunda önemli bir etkendir. Ciltte gözlenen problemler derin değilse birkaç seans yeterli olacaktır. Ancak gözlenen cilt problemi yoğunluk gösteriyor ve derinleşmiş durumdaysa seans sayısında artış gözlenecektir.
Dermaterapi İle Alınan Sonuçlar Etkili Olur Mu?
Tedavinin ciltteki etkilerini gözleyebilmek için birkaç seans gerçekleştirilmesi gerekebilir. Ve asıl etkiler, seansların bitiminde açılan mikro kanalların iyileşme sürecine girmesiyle kendini göstermektedir. Dermaterapi tedavisinin uygulanabilmesi için bazı kıstaslar bulunmaktadır. Bunlar, hamile ve emzirir durumda olmamak, ergenlik dönemi içinde olmamak, ciddi bir sağlık problemi bulunmamak ve dolaşım bozukluğu yaşamamaktır. Bu kişiler haricindeki herkes bu tedaviden faydalanabilir.
Seans bitimi sonrasında uzun süre kalıcı etki gösteren tedavinin bir süre sonra tekrarlanması gerekebilir. Zira hastaların cildindeki değişkenlere bağlı olarak etki süresi farklı olmaktadır. Tedaviyle elde edilen sonuçların daha uzun süre gitmesi için doktorlar belirlenen ara seanslar gerçekleştirilebilir. Etki kaybolmadan önce altı ay içinde bir veya iki kez tedavi tekrarlanabilir.