Saç Ekimi

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Göğüs kıllarından saç ekimi nasıl yapılır yapılabilir mi gibi soruları cevaplar veriyoruz. Göğüs kıllarından saç ekimi kafaya yapılan saç ekimiyle aynı prensiplerde çalışır. Adından da anlaşılacağı gibi saç kökleri vücudun bir bölgesinden alınır ve daha sonra başka bir yere nakledilir. Tıpkı ağaçların alınması ve kök salması ve büyümeye devam etmesi için yeni yerlere taşınması gibi.

Bu durumda, normalde sağlıklı büyüyen saçların bir verici bölgeden alınmasıyla saç ekimi yapılır. 1-3 sağlıklı saç köküne sahip bir deri parçası çıkarılır ve daha sonra küçük bir iğne ile alıcı bölgeye, bu durumda göğse aşılanır. Bu, ihtiyaca bağlı olarak 500-1000 kez yapılır ve birkaç saat sürebilir. Bu, büyük bir cerrahi aktivite değildir, bu nedenle genel anestezi gerekmez, ancak genellikle rahatsızlığa yardımcı olmak için lokal anestezi kullanılır.

Bir kez yapıldıktan sonra, saçın büyümesini görmeye başlaması genellikle yaklaşık üç ay ve sürecin tamamen büyümesi ve kendini tamamlaması için 12-14 ay arasında bir zaman alacaktır. Bu ayakta tedavi prosedürüdür, bu nedenle hastaneye yatış gerekmez.

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Vücut Kıllarının Özellikleri

Vücudumuzun çeşitli yerlerinde çeşitli yapı ve dokularda kıllar vardır. Bunlar baştaki saçlardan şekil ve uzunluk, özellikle de köklerindeki sayı bakımından çok farklıdır. Baştaki saç dışındaki saçlar, bulundukları yere göre farklı bir kıvrıma sahiptir. Yapısal olarak kafadaki saça en yakın olan saçlar sakaldadır, genellikle tek bir kök yapısına sahip olmalarına rağmen çok hızlı ve kafadaki saç kadar uzayabilirler. Bu nedenle vücut kıl ekiminde ilk tercih sakaldan alınan kılların ekimidir. Sakaldan yapılan saç ekiminden doğru planlama ile başarılı sonuçlar alınabilir. Diğer bölgelerdeki saçlar genellikle daha incedir; yavaş uzarlar ve kafadaki veya sakaldaki bir saç kadar büyüyemezler. Böylece,

Kimler Vücut Saç Ekimi İçin Uygundur?

Cerrahlar vücut kıllarının ekimine karar verirken bazı kriterleri göz önünde bulundururlar:

Vücudun diğer bölgelerinden alınan kıllarla yeterli yoğunluk elde edilebileceği düşünülürse. Saç ekiminde arz alanı olarak başın arka kısmındaki donör bölge yetersiz olan kişilerde Body Hair Transplant yöntemi ile saç ekimi tedavisi yapılabilmektedir.

Kişinin vücut kılları ile saç ekimine uygunluğu, greftlerin alınacağı bölgelerin doktor tarafından muayene edilmesi ile belirlenir. Bu bölgelerdeki saç yoğunluğu iyi, dokusu saç dokusuna yakın veya kaliteli ise cerrah bu kişiler için vücut saç ekimini onaylayabilir.

Bu iki kriter aynı anda mevcut değilse vücut kıl ekimi yapılmaz.

Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Göğüs kıllarından saç ekimi tekniği standart Fue saç ekimi ile aynıdır. Donör bölgeye lokal anestezi uygulanır. Bölgesel anestezi sırasında kişi ilaca bağlı olarak ağrı eşiğine göre bir miktar ağrı hissedebilir ve bu ağrı genellikle 1-2 saniye sürer. Daha sonra FUE işlemi yapılırken kesinlikle ağrı olmamalıdır. Normal donör alandan yapılan ekime göre süre daha kısadır. Mikro Fue yöntemi ile donör bölgeden alınan greftler arasında ekim işlemi sırasında vücuttan alınan greftlerin dağıtılması çok önemlidir. Diyelim ki vücuttan alınan greftler belirli bir bölgeye naklediliyor. Bu durumda vücut kılları normal kıllardan farklı olacağı için bu bölge daha farklı ve doğal görünmeyecektir.

Vücut Kılları Ekimi Sonrası Saçlarım Ne Zaman Çıkar?

Vücut saç ekimi ile ekilen saçlar tıpkı FUE saç ekimi sonrası ekilen saçlar gibi ilk üç hafta içinde uzamaya başlar. Saç ekimi operasyonundan 3-4 hafta sonra şok dökülme başlar ve ekilen saçlar yaklaşık %90 oranında kaybolur. İşlem sonrası yeni saçlar 6. ayda tekrar çıkmaya başlar. 1. yılın sonunda sonucun %70-80’i görülür. Tam etkinin kendini göstermesi 1.5-2 yılı bulabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *