Cilt Gençleştirme Yöntemi Botoks
Cilt Bakımı

Cilt Gençleştirme Yöntemi Botoks

Cilt Gençleştirme Yöntemi Botoks ile yaş ilerledikçe boyun ve yüz belgesinde kırışıklıklar oluşmaktadır. Oluşan kırışıklara botoks uygulanarak cildinizin gençleşmesini sağlayabilirsiniz.  Botoks botulunium adı verilen protein cildin gerginleşmesini sağlamaktadır. Botoks yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Botoks tedavisi bir doktor tarafından yapılmalıdır. Botokstan önce iyi bir şekilde muayene edilmeli ve cildinizdeki uygun bölgeler belirlenmelidir.

Cilt Gençleştirme yöntemi botoks hakkında bilgilere devam ediyoruz. Cildinizde oluşan kırışıklıkların belirginleşmesi çok önemlidir. Botoks tedavisinin doğru zamanda yapıldığı zaman çok güzel sonuçlar alınabilen bir tedavidir. Cildinizde oluşan kırışıklıkların az olması halinde istediğiniz görüneme sahip olamayabilirsiniz. Yüzünüzde oluşan kırışıklıkların çok ileri seviye olması halinde botoks ile de istenen sonuçlar alınamayabilir. Bunun için başka estetik işlemler yapılması gerekmektedir.

Botoksta iki çeşit tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemler le botox ve dysport olmak üzere iki tanedir. İkisi arasındaki fark molekül ağırlığı farkıdır. Aşırı terleme tedavisinde de botoksta kullanılabilmektedir. Dysport daha geniş çaplı olduğu için genellikle terleme tedavisinde kullanılmaktadır. Kas ve iskelet problemlerinde sorun yaşan kişiler, antibiyotik ya da kas gevşetici kullanan kişilere botoks tedavisi yapılamamaktadır.

Botoks Tedavisinin Etkisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tedavi yapılırken iğne ile enjeksiyon yapılmaktadır. 15-20 dakikalık kısa bir işlem kaslarda yanma hissi oluşabilir. Botoks tedavisinin etkisi 3-4 gün görülmeye başlamakta ve 15 gün sonra tam etkisi görülmektedir. Botoksun etkisi geçicidir. Etkisini kaybetmesi ile cildiniz eski haline dönmektedir. Tedavi yapıldıktan sonra 4-6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlamaktadır. Bu süre çeşitli durumlarda değişmektedir.

Estetik operasyonlarından önce bilmeniz gerekenler keşke dememek için içeriğimizi inceleyin 🙂 https://estetisyendoktor.com/estetikten-once-bilmeniz-gerekenler/

Botoksla başarılı sonuçlar elde edilmenin püf noktası doğru zamanda yaptırmaktır. Erken ya da geç gelmeniz halinde istediğiniz görünüme kavuşamayabilirsiniz. Bir de etkisini kaybetmeye başladığı andan itibaren doktor kontrolünde ikinci enjeksiyon yapılmalıdır. Düzenli olarak yapılması, uygulanan ilaç tedavisi ve uygulanan tedavi yöntemi gibi pek çok faktör etkilemektedir.

Cilt Gençleştirme Yöntemi Botoks Tedavisi Hakkında Bilinen Yanlış Bilgiler

Halk arasında botoks tedavisi hakkında yanlış bilgiler bulunmaktadır. Yüzünüzdeki kaslara uygulanan botoks kasların kasılmasını engellemektedir. Böylelikle oluşan kırışıklıklar geçmektedir. Botoksun bazı kişilerde farklı ifadeler bulundurmasının temel nedeni yanlış tedavidir. Botoks yaptıracaksınız bir klinikte yaptırılmalıdır. Tedavinin uygulanması için uygun olmayan yerlerde istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Botoks Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildinize botoks tedavisi yapıldıktan sonra 3-4 saat uyumamalı ve başınızı öne eğmemek için özen gösterilmelidir.  Bunun yanında yüzünüze 2-3 gün boyunca masaj yapmamalı ve bir gün geçene kadar sıcak duş almamalısınız. Çünkü uygulanan botoks ilacının kırışıklıkların bulunduğu kas bölgesi dışına hareket edebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *