Selülit Tedavisinde En Etkili Yöntem Nedir
Blog

Selülit Tedavisinde En Etkili Yöntem Nedir

Selülit tedavisinde en etkili yöntem nedir, selülitin durumuna göre tedavi yöntemi oluşturur. Farklı işlemler ve farklı cihazlar kullanılan bu tedavide yöntemlerin en etkilisi mevcut değildir. Duruma ve tedavinin amacına göre yöntemler değişiklik gösterir. Selülit probleminden şikayetçi iseniz uzman kişilerce muayene edilmelisiniz. Kişilerin gündelik hayatta kusursuz görünme arzusu artık daha olası bir hale gelmiştir. Kilo problemi olmayan kişilerde bölgesel olarak gitmeyen sorunlar vardır. Bu sorunlar kimi zaman kişi tarafından umursanmaz. Kimi zaman kişi tarafından psikolojik problem haline gelebilir. Kolay tedavi yolları vardır çok zaman almaz.

Selülit Tedavisinde En Etkili Yöntem Nedir
Selülit Tedavisinde En Etkili Yöntem Nedir

Selülit Nedir? 

Selülit nedir sorusuna ilk başta cevaplandırmamız gerekirse daha çok bacaklar ve kalçada görülen, deri altındaki bozulmuş ve genişlemiş yağ dokusunun cilt yüzeyinde sebep olduğu çukurlu, girintili ve çıkıntılı görüntüye selülit denir.

Yağ doku vücudumuzun ısı kontrolünü sağlar, darbelere karşı bir kalkan gibi bedenimizi korur,  hareket kabiliyeti ve  esneklik kazandırır. Deride ve deri altında bulunan yağ hücrelerinin bozulması ve yağ dokuyu tutan bağ doku bantlarından taşmasıyla deri altındaki bozulma cilt yüzeyinde portakal kabuğu görünümüne neden olur.

Selülit Neden Olur?

Selülit neden olur sorusu çok önemli bir sorudur. Dolaşım bozukluğu selülitin temel sebepleri arasında en önemlisidir. Dolaşım bozukluğunun nedenlerini düşünmek gerekirse;

  • Hareketsiz yaşam tarzı.
  • Yeterli miktarda su içmiyor olmak.
  • Aşırı yağlı ya da kötü yağlar içeren fast food türü beslenme.
  • Alkol ve sigara kullanımı.
  • Genetik faktörler.

Kalp damar sağlığının bozulması dolaşım yetersizliğine neden olur, dolaşım yetersizliği ise metabolizmayı yavaşlatır. Vücut, harcayamadığı ve enerjiye dönüştüremediği yağı biriktirir. Bağ doku bantlarından taşan genişlemiş yağ hücreleri selülit olarak karşımıza çıkar.

Dolaşım bozukluğu ve selülit oluşumu arasındaki ilişki ise;

  • Dolaşım yetersizliği bölgesel metabolizma yavaşlamasına neden olur.
  • Sağlıksız beslenme, hormonal problemler, genetik sebepler ve yaş almaya bağlı olarak vücut yeterli kolajeni üretemez.
  • Dolaşım yetersizliği sebebiyle oksijensiz kalan bölgeler yağlanır, bağ doku ve yağ doku arasındaki genleşme ve bozulmalar zamanla elastikiyet kaybına neden olur.

Kısaca, selülit oluşumunun birçok nedeniyle karşılaşabilirsiniz. Doğru tedavinin uygulanabilmesi ve başarılı neticeler alınabilmesi için selülitlenmeye neden olan durumun kaynağının tespit edilmesi ve hastanın buna göre desteklenmesi gerekir.

Bölgesel Sorunlarınıza Etkili ve Doğru Yöntemler Deneyin

Karın, bel, bacak, kol olarak görünen bölgesel sorunların en çok karşımıza çıkan kısmı bacaklardır. Genellikle bacaklarda görülen selülit problemleri özellikle kadınlar için önemli bir sorundur. Bu problem kalça, üst bacak, uyluk bölgesinde yoğun görülür. Güçlü yağların kaslar arasına sıkışıp deriye yakınlaşmasından kaynaklanan problemdir. Selülit tedavisi çeşitli yöntemlerle mümkündür.

Selülit Tedavisinde En Etkili Yöntem Nedir?

Selülit tedavisinde en etkili yöntem nedir, selülitin durumuna göre tedavi yöntemi oluşturur. Farklı işlemler ve farklı cihazlar kullanılan bu tedavide yöntemlerin en etkilisi mevcut değildir. Duruma ve tedavinin amacına göre yöntemler değişiklik gösterir. Selülit probleminden şikayetçi iseniz uzman kişilerce muayene edilmelisiniz.

Selülit Tedavisinde En Etkili Yöntem Nedir Başka Yöntem Var mıdır?

Selülitinizin durumuna göre mümkün olan yöntemler, doktorunuz tarafından size doğru şekilde uygulanacaktır. Bu yöntemler kişinin probleminin derinliğine göre, liposuction, Lpg, Kawitasyon, Lazer lipoliz, pasif jimnastik, soğuk lipoliz, elektroterapi, radyofrekans, lenf direnaj şeklindedir. Bu yöntemlerin hangisinin size göre olduğunu muayene sonucu verecektir. Muayene uzman kişilerce yapılmalıdır.

Bölgesel Zayıflamanın Selülit Sorununa Yararı

Günümüzde acılı ve büyük operasyonlar gün geçtikçe yerini daha modern tıpa bırakıyor. Bu imkanın sağladığı yararlar dagüzellik-kozmetik alanına yansıyor. Yapılan işlemlerden çok az acı duyulacağının belirtilmesi gerekir. Duyulan acı da gün içinde sizin vücut yapınıza göre sonlanacaktır. Ağrısız yapılan bölgesel zayıflama işlemlerinde kesiler ve yaralar büyük değildir. Selülit tedavisi için de bu geçerlidir. Acısız ve ağrısız süren işlemler bölgesel zayıflama yöntemleridir.

İşlemlerin Gerçekleşmesi Hakkında Bilgiler

İşlemler büyük ağrılara ve acılara sebep olmaz. Operasyon izleri kapanamayacak, iz bırakacak düzeyde değildir. Tedavi sırasında genellikle kullanılan anestezi çeşidi lokaldir. Bazı tedavilerde anesteziye ihtiyaç duyulmaz. Eğer tedavi yönteminiz liposuctionla yağ alma ise genel anestezi kişiye çoğunlukla kullanılır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *