Saç Ekimi

Saç Ekimi Çeşitleri


Saç ekimi çeşitleri
veya saç ekimi teknikleri saçları dökülmeye başlayanların Google’da araştırmaya başladığı ilk sorulardan bir tanesi. Bir çok saç ekim çeşitleri, saç ekim teknikleri bulunmaktadır. Saç ekim kliniğiniz size en uygun yöntemi değerlendirip sizinle paylaşacaktır fakat biz sizi bu aşamalardan önce bilgilendirelim.

Saç ekimi düşünen ve saç ekimi teknikleri arasında kararsız kalan herkesi aydınlatacak detaylı bir saç ekim teknikleri nelerdir yazımızı yazmaya karar verdik. Bu saç ekim teknikleri yazımız ile kafalarda oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak istiyoruz.

Saç Ekimi Çeşitleri

Saç ekimi teknikleri ve uygulama sonuçlarına dair ve bu saç ekim tekniklerinden hangisini neden seçmelisiniz yazımızı okuduktan sonra umarım sizlere yardımcı olmuş olabiliriz.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yöntemleri arasında en çok duyulan FUE Yöntemi ile Saç Ekimi fakat hepsine teker teker değiniyor olacağız.

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi, saç ekimi uygulamaları arasında en çok kullanılan yöntem olan FUE yöntemini basit olarak anlatmak gerekirse; donör bölgeden özel bir medikal cihaz vasıtası ile alınan kıl kökleri hiposol veya izotonik sıvıda bekletilerek hedef bölgeye tek tek nakledilir. Fue yöntemiyle saç ekimi bir veya birkaç seanstan oluşabilir.

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi

FUE Yöntemi Avantajları Nelerdir?

Saç ekiminde FUE tekniği günümüz ekim operasyonu metotları içerisinde en hızlı uygulanan prosedürdür. FUE tekniğinin hızlı bir işlem olması ile birlikte diğer avantajları arasında şunlar sayılabilmektedir;

  • Operasyon mikro medikal cihazlarla yapılıyor.
  • Saç ekimi ağrısız geçecektir.
  • Riski olmayan, genel olarak komplikasyonları nadir gerçekleşir.
  • Genel anesteziye ihtiyaç duyulmaz.
  • Mikro cihazlar kullanıldığı için dikiş izi ya da kalıcı yaralar olmayacaktır.
  • Saç alanında birbirine çok yakın kanallar açılmaktadır, bu da gür saçların uzamasını sağlar.
  • Operasyon tamamlandıktan hemen sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz.
  • Ekim işleminden birkaç ay sonra doğal ve gür saçlara sahip olabileceksiniz.

FUE Yöntemi Dezavantajları Nelerdir?

Saç ekimi ve FUE tekniği her ne kadar risksiz bir operasyon olsa da işlem sonrasında şunlar gözlenebilmektedir;

  • İşlem sonrası ödem oluşabilmektedir
  • Ekilen saçlarda 1 ila 2 aylık sürede şok dökülmeler görülebilmektedir (Normal bir durumdur)
  • Saçların normal görünümünü alması bazen birkaç ay sürebilmektedir
  • Nadir de olsa operasyon sonrası ciltte şişmeler, morarmalar veya alerjik reaksiyonlar olabilmektedir
  • Kıl kökü (greft) transferi işlemi olduğundan, nadir de olsa enfeksiyon kapma riski olabilir
  • Operasyonu yaptıracağınız yerin uzmanlık sahibi olmaması, komplikasyonlara sebep olabilir

Manuel Punch Saç Ekimi

Manuel Punch Saç Ekimi, aslında FUE tekniğinin bir çeşididir. Punch ise donör bölgeden saç köklerinin toplanmasını sağlayan aletin adıdır. Bu alet, elektrikli değildir. Saç köklerinin çevresinde küçük delikler açar ve saç köklerinin toplanmasını sağlar. Saç ekimi yöntemleri arasında özellikle FUE tekniğinin ilk dönemlerinde kullanılmıştır. Ancak daha sonra yerini Micromotor’a bırakmıştır. Micromotor Saç Ekimi Micromotor Saç Ekimi de, tıpkı Manuel Punch Saç Ekimi gibi FUE Tekniği’nin bir çeşididir. Saç ekim yöntemleri arasında günümüzde en çok tercih edilmekte olan yöntemdir.

DHI Saç Ekimi

Direct Hair Transplant (DHI) yöntemi, adından da anlaşılacağı üzere direkt saç ekimidir. Saç ekimi yöntemleri arasında en yenilerinden biridir. DHI yöntemi, FUE tekniği ile birlikte kullanılmaktadır. FUE yöntemi ile tek tek toplanan saç kökleri, DHI yöntemi ile ekilmektedir.

DHI Saç Ekimi

Bu yöntemin FUE yönteminden farkı ise, özel kalemi sayesinde kanal açma ve saç ekiminin aynı anda yapılıyor olmasıdır. Bu da işlem süresini en kısa hale getirmekte ve başarı oranını arttırmaktadır. Bu yöntemin bir diğer avantajı ise yoğun ve sık ekimlere olanak sunmasıdır. Tamamen saç kaybının yaşandığı bölgelere uygulanmasını haricinde, saç sıklaştırma yöntemi olarak da kullanılmaktadır.

DHI Saç Ekimi Avantajları

Öncelikle DHI saç ekiminin uzmanlar tarafından belirtilen avantajlarından bahsedelim:

  • Saç köklerinin doku dışında kalış süresini en aza indirerek ekimi daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirir.
  • Saç köklerinin sağ kalma oranı yüksektir.
  • Kesi alanı daha az olacağından kanama riski en aza iner.
  • Operasyon sonrası daha hızlı iyileşmeyle kişi kısa sürede günlük yaşamına döner.
  • Bu teknikte tıraşsız saç ekimi daha kolaydır.

DHI Saç Ekimi Dezavantajları

DHİ saç ekiminin FUE yöntemine nazaran dezavantaj olarak bahsedebileceğimiz unsurlar ise şunlardır:

  • Bu yöntemi en iyi şekilde kullanıp uzmanlaşmak için doktor ve ekibi uzun bir eğitim sürecinden geçmelidir..
  • Diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında daha masraflıdır.
  • Ekimi yapacak kişi dikkatli ve yüksek kondisyonda olmalıdır.
  • Saçlı alana ekim yapılması, ekim alanının çok dar olması anlamına gelir eğer yeterli tecrübesi yoksa, bu dar alanda çalışırken Choi uçlarıyla diğer saç köklerine zarar verebilir.

Robotik Saç Ekimi

Robotik saç ekimi, kullanılan en yeni yöntemler arasında ikinci sırada yer almaktadır. Bu yöntemde yapılan saç kökü toplama ve saç ekimi işlemi bilgisayar tarafından yapılmaktadır. Saç ekimi yöntemleri arasında en popüler olan yöntemdir. FUE saç ekim yöntemi ile aynı prensipte çalışmaktadır. Tek farkı ise işlemin hassas kolları olan bir bilgisayar tarafından uygulanıyor olmasıdır.

Hiperbarik Saç Ekimi

Saç ekimi yöntemleri arasında iyileşme sürecinin hızlanması için kullanılan yöntem Hiperbarik Saç Ekimi yöntemidir. Bu yöntemde oksijenden faydalanılmaktadır. Oksijenin yara iyileştirici gücü, saç ekimi operasyonu sırasında açılan deliklerin de kolay iyileşmesini sağlamaktadır. Bu yöntem direkt saç ekimi sırasında değil, saç ekimi sonrasında uygulanmaktadır.

Hangi Saç Ekimi Daha İyi?

Bu kadar teknik arasında illaki akıllara Hangi saç ekimi daha iyi? sorusu geliyor. Saç ekiminden farklı birçok teknik bulunsa da en sık tercih edilenler DHI ve FUE yöntemidir. En iyi saç ekimi için tercih edilecek yöntem kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Safir FUE yöntemi genellikle sık tercih edilen bir yöntemdir.

Ekilen Saçların Ömrü Ne Kadardır?

Ekilen saçlar iki kulak arasındaki dökülmeyen saç genetiğine sahip saçlardan alındığı için, yeni yerlerinde de aynı şekilde yani ÖMÜR BOYU kalacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *