Cilt Bakımı

Kolajen İle Pürüzsüz Ciltler

Kolajen ile pürüzsüz ciltler kolajen, cildiniz, kemikleriniz, eklemleriniz ve bağlarınız dahil olmak üzere vücudunuzda bulunan bir protein türüdür. Yaşla birlikte kolajen üretimi azalmaya başladığından, birçok insan kolajen seviyelerini doğal olarak artırmaya yardımcı olmak için takviyeler kullanır.

Kolajen takviyeleri, proteinin cilt elastikiyetini, nemini ve dokusunu iyileştirdiği gösterildiğinden, cilt sağlığını geliştirmek için sıklıkla kullanılır. Bununla birlikte, tüm kolajen takviyeleri eşit yaratılmamıştır.

En İyi Kolajen Takviyeleri

Garden of Life Grass Fed Collagen Beauty

Kolajen ile pürüzsüz ciltler için tatlı bir çilekli limonata aroması içeren bu ek, günlük kolajen düzeltmenizi almanın lezzetli bir yoludur. Özellikle silika, kolajen sentezini artıran ve cildin gücünü ve elastikiyetini artıran bir eser elementtir. Bir ölçek Garden of Life Grass-Fed Collagen Beauty, daha iyi cilt sağlığını geliştirmeye yardımcı olmak için 12 gramlık bir kolajen içerir. Ayrıca glütensiz, genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) içermez ve paleo ve keto dostu sertifikalıdır. Ürünü Amazon’da bulabilir ve sipariş edebilirsiniz.

Kolajen Takviyeleri Nasıl Seçilir

Bir kolajen takviyesi seçerken, dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır.

İlk olarak, ek türünü dikkate almak önemlidir.

Bazıları kapsüllerin kolaylığını ve rahatlığını tercih ederken, diğerleri içeceklere ve unlu mamullere kolayca karıştırılabilen kolajen tozlarının çok yönlülüğünün tadını çıkarıyor.

İçerdiği dozu belirlemek için etiketi de kontrol etmelisiniz .

Ne kadar kolajen almanız gerektiğine dair yerleşik bir yönerge olmamasına rağmen, çalışmalar günde 2.5-15 gram kolajen peptidi arasındaki dozajların güvenli ve etkili kabul edildiğini göstermektedir.

Bazı ürünler, silika, hyaluronik asit veya C vitamini gibi cilt sağlığını destekleyen ek bileşenler içerebileceğinden, içerik etiketini de okumak isteyebilirsiniz.

Son olarak, saygın bir perakendeciden satın alınan yüksek kaliteli takviyeleri tercih ettiğinizden emin olun ve kalite ve güvenliği sağlamak için üçüncü taraf testlerinden geçen ürünleri arayın.

Yüzdeki kolajen nasıl artırılır?

A vitamini vücutta kolajen üretimini artırır. Havuç, balkabağı, ıspanak, kayısı, brokoli ve tatlı patates A vitamini içerir. Omega-3 yağ asitleri de kolajen üretimi için ideal bir ortam sağlayan temel yağ asitleridir.

Kolajen nereden alınır?

Kolajenin doğal kaynakları arasında hayvansal besinler var. Özellikle de kolajen zengini kemikli etler. Sakatat grubu besinler. Mesela kelle paçalar, paça işkembe çorbaları ile kolajen alabilirsiniz.

Kolajen cilt bariyerini güçlendirir mi?

Kolajen cilt bariyerini güçlendirir mi? Temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek olan kolajen; eklem, tendon ve organlarınızı bir arada tutma görevine sahiptir. Bunun yanı sıra cildinize esneklik ve sıkılık kazandırır. Toksinlere ve diğer zararlı etkenlere karşı bir bariyer görevi gören kolajen, yüzünüze gençlik ışıltıları sunar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *