Blog

Kimyasal Peeling Uygulaması

Kimyasal peeling işlemi cildi yenilemek, canlandırmak ve duru bir görünüme ulaştırmak amacıyla uygulanan cildin üst tabakasının soyulması işlemidir. Bu sayede daha parlak, genç ve temiz bir cilt görünümüne kavuşulur. Tedavide ilaç olarak farklı meyve asitleri içeren kokteyl bir ilaç uygulanır. Uygulama sonucunda derin olmayan çizgiler ve lekelerden kurtulmak mümkündür. Kimyasal peeling uygulaması ile aynı zamanda siyah noktalar, gözeneklerde biriken kir ve komedonlara da veda edilebilir.

Kimyasal Peeling Hangi Cilt Problemleri İçin Uygulanır?

Kimyasal peeling uygulaması, ciltte kollajen ve elastin liflerin yokluğu nedeniyle oluşan ince çizgi ve kırışıkların yok olmasını, yerine yeni dokunun oluşmasını amaçlar. Cilt üzerindeki hasarlı kısım ayrılarak yerine sağlıklı renkte yepyeni bir cilt dokusu gelir. Kimyasal peeling uygulamasının kullanıldığı başlıca problemler;

  • Akne tedavisi,
  • Akne izlerinin yok edilmesi,
  • Kırışıklık ve ince çizgilerin yok edilmesi,
  • Ciltteki açık gözeneklerin kapanması,
  • Ellerdeki yaş ile oluşan kahverengi lekelerin giderilmesi,
  • Gebelik lekelerinin tedavisi,
  • Güneş lekelerinin tedavisi olarak sayılabilir.

Kimyasal Peeling Uygulaması Nasıl Yapılır?

Kimyasal peeling için uygulanan ilaç sıvı ve şeffaf görünümlüdür. Fırça aracılığıyla temizlenmiş ve kuru cilde sürülen ilaç hekimin belirlediği süre boyunca ciltte bekletilir. Ardından cilt yıkanıp üzerine koruyucu kremler uygulanır. Tedavi seansları 8-10 dakika kadar sürer. Kısa bir sürede kolaylıkla yapılabilen uygulama gebeler için ve uygulamanın yapılacağı bölgede açık lezyonu olan kişiler için uygun değildir.

Kimyasal Peeling Uygulaması Kaç Seans Yapılır?

Cildin ölü dokularından arınıp yenilenmesini hedefleyen kimyasal peeling uygulamasının seans sayısı cilt yapısına ve ciltteki probleme bağlı olarak değişiklik gösterir. Örnek verilecek olursa çok derin olmayan yüzeysel sorunlar için seans sayısı 1 ya da 2 olarak değişirken ciddi ve derin problemler için bu sayı 6’ya kadar çıkabilir. Uygulamanın belirli bir periyot içerisinde düzenli olarak yapılması da etkinliğini artırmaktadır.

Kimyasal Peeling Uygulaması Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimyasal peeling uygulamasında cilt soyulduğundan ve yerine yeni cilt geldiğinden oldukça hassastır ve güneş koruması en önemli noktadır. Güneş koruması yapılmadığı takdirde yeni oluşan ciltte lekelerin meydana gelmesi kaçınılmazdır. Peeling sonrasında günlük hayata devam edilebilir ancak uygulama sonrası birkaç saat makyaj yapılmaması önerilir. Ayrıca hekim kontrolünde cilt bakımı ürünlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *