İple Yüz Germe
Blog

İple Yüz Germe

İple yüz germe işlemi yüzdeki sarkmalara meydan okumak için kullanılan en etkili yöntemlerdendir. Sarkmalara karşı uygulanan diğer yöntemlerin aksine daha kalıcı olan ve etkileri uzun süre süren iple yüz germe işlemi etkisini hemen gösteren oldukça etkili bir uygulamadır. İşlem genel olarak yüz bölgesi(yanak, elmacık kemikleri, çene hattı), gıdı ve boyun bölgesine uygulanabilir.

İple Yüz Germe Uygulaması Nasıl Yapılır?

Uygulama için öncelikle muayene ve kontroller yapılıp tedavi planı çizilir. Ardından plan doğrultusunda uygulama bölgesine lokal anestezi yapılır. Anestezi sağlayan krem ile yapılan bu işlem sonrası bölge sterilize edilir ve germe uygulamasının yapılacağı bölgeler işaretlenir. Kanüller yani ince borular yardımıyla deri altında konumlandırılan ipler tek tek yerleştirilir. Kanül ile konumlandırılan ipler hızla çekilir ve oldukları yerde sabit kalmaları sağlanır. Bu iplerle ayrıca ciltte kollajen üretimi desteklenmektedir.

İple Yüz Germe Uygulaması Ne Kadar Kalıcıdır?

Yapılan uygulamalar ve kalıcılık süresi kişilerin cilt yapılarına göre değişiklik göstermektedir. İple yüz germe uygulamasının genel olarak 1 ya da 2 sene kalıcılığı bulunmaktadır. Bu noktada kişinin cilt yapısı, cildine nasıl baktığı, sigara, beslenme düzeni ve alkol kullanımı gibi etkenler de oldukça önemlidir ve kalıcılığı etkileyebilir.

İple Yüz Germe Uygulaması Kimlere Yapılabilir?

İple yüz germe işlemi lokal anestezi altında yapılan ve genellikle işlem sonrası birkaç gün içinde hızlıca iyileşme sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama için uygun kişilerin; gebe olmaması, emzirme döneminde olmaması, uygulamadan verim alabilecek şikâyetleri olması, ciddi alerjik rahatsızlıkları olmaması ve sağlık durumunu bozan bir rahatsızlık yaşamıyor olması gerekmektedir. Uygulamayı yaptırmak isteyen kişilerin hekim ile görüşmesi ve işlemin kendilerine uygun olup olmadığını teyit etmesi oldukça önemlidir.

Neden İple Yüz Germe?

Cilt sarkması ve kırışıklıkların yok edilmesi amacıyla birçok yöntem kullanılmaktadır. İple yüz germe uygulamasının diğerlerine göre en büyük avantajlarından biri herhangi bir cerrahi operasyon olmaması ve uygulamanın kısa süre içerisinde yapılabilmesidir. Uygulama sonrası etkilerin hemen görülebilmesi ve cildin kısa sürede iyileşmesi de önemli avantajlardandır. Ayrıca uygulamanın etkilerinin 2 seneye kadar sürebilmesi diğer uygulamalara oranla oldukça uzun bir kalıcılık süresidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *