Doktor Önerileri

Doktorların Önerdiği Saç Dökülmesine Karşı Şampuanlar

Günümüzün en büyük problemlerinden biriside saç dökülmesi. Saçlarımız neden dökülüyor, saç dökülmesinin mevsimsel etkisi var mıdır, saç dökülmesine karşı ne yapabiliriz, saç dökülmesine karşı dermatolog önerileri, doktorların önerdiği saç dökülmesine karşı şampuanlar nelerdir gibi bir çok soru ve cevaplarını Estetisyen Doktor’da buluyor olacaksınız.

En İyi Dökülme Karşıtı Şampuan Listesi

Sıra Markalar Etkisi
1 Grand Hair Dökülme Karşıtı
2 Diamond Hair Daily Canlandırıcı
3 Vichy Dercos Energising Besleyici
4 Ducray Anaphase Plus Dökülme Karşıtı
5 Kerastase Specifique Bain Prevention Onarıcı
6 La Roche-Posay Kerium Ds Kepek Karşıtı
7 Sebamed Anti Hairloss Dolgunlaştırıcı
8 Bioxcin Forte Doğal Etki
9 Bioblas Organik Bakım
10 Clear Men Bakım

En İyi 10 Dökülme Karşıtı Şampuan Tavsiyesi

Saç dökülmesine karşı en etkili şampuan markalarını bir araya getirdik. Doktorların ve kuaförlerin sıklıkla tavsiye ettiği dökülme karşıtı şampuan markalarına mutlaka göz atmalısınız.

Grandhair Grand Hair Saç Bakım Şampuanı

Dökülmeye eğimli saçlar için en iyi şampuanlardan bahsederken gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tavsiye edilen Grand Hair Saç Bakım Şampuanı ile dökülme karşıtı şampuan listemize başlıyoruz. Saç dökülmesine karşı özel olarak geliştirilen bu şampuan, içeriğindeki E vitamini, tatlı badem yağı, argan yağı ve papatya özütü formülü sayesinde saçınızı kökten uca besler.

Özellikler
Hacim 500 ml
Saç Tipi Tüm Saçlar
Kullanıcı Kadın-Erkek
Bakım Etkisi Dökülme Karşıt

Diamond Hair Daily

Saç dökülmelerine karşı en iyi ürün olarak Diamond Hair Daily şampuanını öneriyoruz. Keratin ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde saçı derinlemesine besleyen şampuan, ilk kullanımdan itibaren saç tellerini kalınlaştırıyor. Bu sayede zayıflamadan kaynaklanan saç dökülmeleri önleniyor. İçeriğindeki Ozon minerali sayesinde saç derisine nüfuz eden şampuan, saçlarınızın oksijen almasını sağlayarak uzama hızını arttırıyor. Ayrıca düzenli kullanımlarda saça esneklik ve canlılık katan ürünün kepek oluşumunu engellendiğini de belirtelim.

Özellikler
Hacim 350 ml
Saç Tipi Kuru
Kullanıcı Erkek, Kadın
Bakım Etkisi Besleyici, Canlandırıcı

Vichy Dercos Energising

Saç dökülmesine karşı en iyi şampuanlardan bahsederken Vichy Dercos Energising’i atlasak büyük yanlış olurdu. Saç dökülmelerini azaltan ve köklerin kalınlaşmasını sağlayan şampuan, B3, B5 ve B6 vitaminlerini içeriyor. Bu vitaminler sayesinde saçlarınızı nemlendirip daha dolgun gözükmesini sağlayan şampuanı saç tipi fark etmeden herkes kullanabilir.

Özellikler
Hacim 200 ml
Saç Tipi Tüm Saçlar
Kullanıcı Erkek, Kadın
Bakım Etkisi Besleyici

Ducray Anaphase Plus

Listemize gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından tavsiye edilen Ducray Anaphase Plus ürünüyle devam ediyoruz. Saçları yumuşatmaya ve kırılmalarını azaltmaya yardımcı olan ürün aynı zamanda saçınızın nemlenmesini sağlıyor. Kısa süre kullanımda bile saçlarınızın daha yumuşak olmasını sağlayan şampuan, uzun vadede ise saçlarınızı yeniden yapılandırıyor ve hacim kazanmasına destek oluyor.

Özellikler
Hacim 400 ml
Saç Tipi Dökülen Saçlar
Kullanıcı Erkek, Kadın
Bakım Etkisi Dökülme Karşıtı

Kerastase Specifique Bain Prevention

Daha parlak, pürüzsüz ve bakımlı saç istiyorsanız Kerastase Specifique Bain Prevention tam size göre. Dökülen saçlar için özel olarak geliştirilen şampuan, içeriğindeki glukolipid sayesinde saç köküne enerji katıyor ve saçları besliyor. Ayrıca bu ürün, saç derisine derinlemesine bakım yaparak daha sağlıklı bir saça sahip olmanıza yardımcı oluyor.

Özellikler
Hacim 250 ml
Saç Tipi Normal Saçlar
Kullanıcı Erkek, Kadın
Bakım Etkisi Dökülme Karşıtı

La Roche-Posay Kerium Ds

Saç dökülmesine karşı şampuanlardan bahsederken La Roche-Posay Kerium Ds’yi atlarsak olmazdı. Bu ürün içerdiği temizleyici kompleks sayesinde saç derisindeki sebum dengesini sağlıyor. Çok güçlü bir kepek karşıtı olan bu şampuan, içeriğindeki Vitamin PP sayesinde deride oluşan kaşıntıları da rahatlatıyor.

Özellikler
Hacim 125 ml
Saç Tipi Kepekli Saçlar
Kullanıcı Erkek, Kadın
Bakım Etkisi Kepek Karşıtı

Sebamed Anti Hairloss

Listemize Sebamed’in saç dökülmesine karşı şampuanıyla devam ediyoruz. Kurumuş ve yıpranmış saçların günlük temizliği için geliştirilen Sebamed Anti Hairloss, Kafein ve Ginkgo Biloba özlerini içeriyor. Şampuan içeriğindeki bu özler sayesinde saçın korunmasına, hacim ve güç kazanmasına yardımcı oluyor. Ek olarak bu ürünün paraben içermediğini belirtelim.

Özellikler
Hacim 200 ml
Saç Tipi Dökülen Saçlar
Kullanıcı Kadın
Bakım Etkisi Dökülme Karşıtı

Bioxcin Forte

Bioxcin Forte, kadınların en çok kullandığı dökülme karşıtı şampuanlardan birisi. Tüm saç tiplerinde rahatlıkla kullanılabilen şampuan, doğal içeriği sayesinde saçınızı derinlemesine temizliyor ve besliyor. Bu sayede saçınızın dökülmesini engellediği gibi aynı zamanda saç yapınızın güçlenmesine de yardımcı oluyor. Ek olarak bu ürünün bitki bazlı olduğunu belirtelim.

Özellikler
Hacim 300 ml
Saç Tipi Tüm Saçlar
Kullanıcı Kadın
Bakım Etkisi Dökülme Karşıtı

Bioblas Siyah Sarımsak Şampuanı

Listemize Bioblas’ın ürettiği saç dökülmesine karşı şampuanla devam ediyoruz. Siyah sarımsak özü ile geliştirilen formülü sayesinde saçlarınızı besleyen şampuan, bu sayede saç dökülmelerini engelliyor. İçeriğindeki zengin vitamin, sülfür ve aminoasit sayesinde saçlarınızın dayanıklılığını arttıran ürünü herkes gönül rahatlığıyla kullanabilir. Ek olarak şampuanın günlük kullanıma uygun olduğunu söyleyelim.

Özellikler
Hacim 1000 ml
Saç Tipi Tüm Saçlar
Kullanıcı Erkek, Kadın
Bakım Etkisi Dökülme Karşıtı

Clear Men Saç Dökülmesine Karşı Şampuan

Saç dökülmelerine karşı en iyi şampuanları listelerken Clear Men’i atlasak olmazdı. Saçları kökünden ucuna kadar besleyen şampuan aynı zamanda saçın derisine bakım uygulayarak kepekleri ortadan kaldırıyor. Ayrıca özel formülü sayesinde dökülme sorununu on kata kadar azaltan Clear Men, günümüzde en çok tercih edilen şampuanlardan birisi.

Özellikler
Hacim 600 ml
Saç Tipi Tüm Saçlar
Kullanıcı Erkek
Bakım Etkisi Dökülme Karşıtı

Saç Dökülmesine Karşı Hangi Şampuan Kullanılmalı?

  • Vichy Dercos Energising
  • Ducray Anaphase Şampuan Plus
  • Kerastase Specifique Bain Prevention
  • La Roche-Posay Kerium Ds Şampuan
  • Phyto Cyane
  • Syoss Şampuan Saç Dökülmesine Karşı
  • Bioxcin Forte
  • Bioblas Siyah Sarımsak Şampuanı
  • Clear Men Saç Dökülmesine Karşı
  • Elidor Saç Dökülmesine Karşı Bakım Saç Bakım Şampuanı

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

  1. Eğer çok fazla saçlarınızı kurutan birisiyseniz daha az bir şekilde saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyor ya da saçlarınızı bir havlu yardımıyla kurutabilirsiniz.
  2. Boya ve kimyasal bileşenleri saçlarınızda kullanıyorsanız bu durum da saçlarınızın dökülmesine sebebiyet verebilir.
  3. Saçınız uzunsa ve çok sıkı bir şekilde bağlıyorsanız saçlarınız dökülebilir. Bu yüzden saçlarınızı daha gevşek bir şekilde bağlayın.
  4. Perma yaptırmak da saç dökülmesinin sebebi olabilir. Bu yüzden perma yaptırmaktan mümkün olduğu kadar kaçının.

Doktorların Önerdiği Cilt Bakım Önerileri listemize de mutlaka göz atmalısınız 🙂

Saç Dökülmesi İçin En İyi Şampuan Nedir?

Saç dökülmesi için en iyi şampuan nedir sorusu için dikkat etmeniz gerekenleri madde madde inceleyelim.

Şampuan Seçmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç dökülmesini önleyici şampuan yazan sloganlarından etkilenmek yerine, bir tane seçmeden önce araştırmanızı mutlaka yapmalısınız.

Hiçbir şampuan saçınızın dökülmesinde size sizden daha fazla yardımcı olamayacaktır.

Saç tipi, saç sorunları, içerikler ve şampuanın pH seviyesi, saç dökülmesine karşı etkili olabilecek bir saç dökülmesi şampuanı seçimi yaparken ortaya çıkar.

Saç Tipinizi Anlayın

Her şeyden önce saçınızı ve saç derinizin tipini bilin. Yağlı saç derisinde kuru saç derisi için formüle edilmiş bir şampuan kullanamazsınız.

Neden Saç Dökülmesi Yaşadığınızı Bulmalısınız

Kepek, saç boyası, zayıf saç kökleri veya kafa derisiyle ilgili sorunlar nedeniyle saç dökülmesi yaşıyor olabilirsiniz. Güzellik mağazasına gitmeden önce saçınızın dökülmesinin nedenini anlamak önemlidir. Her gün yaklaşık 100 tel kaybetmek normal kabul edilir. Bunun üzerindeki herhangi bir sayı endişe verici bir konudur ve saç endişenizi çözmeniz gerekir. Saç dökülmesi şampuanı kullananlar her şeyden önce kendi saçlarını ve dökülme nedenini anlamalıdır.

Aşağıda, belirli endişeleri hedeflemek için arayabileceğiniz bazı maddeler verilmiştir:

  • Aktif kömür, keklik üzümü türevi salisilik asit, folikül tıkayan kirleri giderir ve sağlıklı saç büyümesini teşvik edebilir
  • Çinko, biotin, kollajen, gluko-omega karışımı, pirinç proteini ve keratin saçı güçlendirir
  • Ketokonazol, mantar önleyici ve kepek gidermeye yardımcı olur
  • Zencefil, nane, saç derisindeki kan dolaşımını artırır
  • Shea yağı, saçı nemli tutar
  • Üzüm çekirdeği yağı gibi antioksidanlar ve uçucu yağlar, saç derisindeki iltihabı ve tahrişi azaltır
  • Keratin, saç tellerini kaplar, saç derisindeki nemi hapseder ve saça hacim kazandırır
  • Kabak çekirdeği yağı, biberiye yağı ve yeşil çay özü, saç büyümesini teşvik eder

Saç dökülmesi şampuanı tavsiye edilen maddeler bu şekildedir.

pH Seviye Şampuanı

Saç derinizdeki ter, yağ veya sebum ile karışarak asit manto adı verilen ince bir tabaka oluşturur. Bu mantonun pH’ı yaklaşık 4,5 ila 5,5’tir. Saçın asidik yapısı saç derisinde, saçta mantar ve bakteri oluşumunu da engeller.

Ayrıca bu pH, saçın kütikülünü sağlam ve sağlıklı tutar. Genel bir kural olarak, saça / saç derisine zarar vermemesi için pH’ı saç derinize yakın olan saç dökülmesi şampuanı seçimi yapın.

Şampuan Seçerken Nelerden Kaçınmalı?

Saç dökülme durumunuzu tedavi etmek için doğal aktif maddeler içeren şampuanları arayın. Sülfatlar (myreth sülfat, sodyum lauril sülfat ve amonyum lauril sülfat), alkoller ve türevleri, propilen glikol, parabenler, ftalatlardan kaçının. Saç bakımınızda kaçınmanız gereken bazı zararlı kimyasalları tercih etmeyin. Bu konuda saç dökülmesi şampuan eczane ile alışveriş yaparsanız, eczacıdan yardım alabilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı En İyi Şampuan Hangisi?

Saç dökülmesine karşı en iyi şampuan hangisi sorusunun cevabı aslında tamamen sizde yer almaktadır. Estetisyen Doktor olarak saç dökülmesinde etkili şampuan listesinde bütün detayları yazdık sizde bu detaylara göre saçınıza göre tercihinizi yapmanız gerekiyor.

Çok Fazla Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

  • Çay ağacı,
  • Lavanta,
  • Dulavrat Otu
  • Ozon Yağları

Saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler; yumurta, yoğurt, çilek ve lavanta maskeleri olarak sıralanabilir. Yumurta, limon suyu, süt ve zeytinyağını karıştırarak maske elde edebilirsiniz.

Saç Dökülmesine İyi Gelen Doğal Ürünler Nelerdir?

Saç dökülmesi; hormonal sorunlar, doğum, genetik faktörler, kemoterapi, yanlış beslenme, stres, ilaç kullanımı ve vitamin eksiklikleri sonucunda ortaya çıkabilir. Saç dökülmesinin önüne geçmek için tercih edebileceğiniz birden fazla yöntem bulunur. Saç bakım ürünleri kullanabileceğiniz gibi doğal yolları da seçebilirsiniz. Saç dökülmesine bitkisel çözüm arayan kişilerin karşısına birden fazla seçenek sunulur. Tamamen doğal olan bu ürünleri kullanıp saçınız için maske yapabilir ya da direkt olarak yağlardan faydalanabilirsiniz. Çay ağacı, lavanta, dulavrat otu ve ozon yağları saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *