Dolgu ve Botoks

Hyalüronik Asit Dolgusu

Hyalüronik asit dolgusu öğrenmeden önce hyalüronik asitin vücudumuzda da üretildiğini bilmenizde yarar var. Yaş ilerledikçe vücudumuzda bazı değişiklikler meydana gelir. Özellikle yüzde meydana gelen değişimler, birçoğumuzu rahatsız eder. Durum böyle olunca değişimlerin nedeni araştırılır ve uygun tedavi yöntemleri aranır.

Yüzünde sarkma meydana gelen kişiler, yaptığı araştırmalar sonucunda hyalüronik asit dolgusunu tanırlar. Daha sonra hyalüronik asit nedir şeklinde arama yaparlar.

Hyalüronik Asit Dolgusu Nedir

Bu asit, vücut tarafından üretilir. Zaman ilerledikçe asit seviyesi azalır ve vücutta bazı değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler sadece yüzde değil, vücudun çeşitli bölgelerinde karşımıza çıkar. Hyalüronik asit, kemiklerde ve kaslarda bulunur. Cildin sıkı tutulması dışında hücre bölünmesi ve eklemlerin geçişini sağlaması gibi görevleri de bulunur. Birçok besinden alabileceğiniz bu asit, zaman içerisinde azalır. Azaldığı durumlarda da besinler yetersiz kalır. Bu noktada dışarıdan hyalüronik asit dolgusu yapılması ve asit dengesinin sağlanması gerekir. Çok fazla su tutan bu asit, dışarıdan alınabilecek en güvenilir asitlerden biridir. Bu neden ile birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir. Ayrıca diğer işlemler gibi sürekli bu asitin dolgusunu yapmaya gerek kalmaz.

Kolajenler hakkında bilgi almak ister misiniz? Kollajen ile Pürüzsüz Ciltler için linke tıklayın!

Hyalüronik Asit Dolgusu

Hyalüronik Asit Dolgu Zararları

  • Hyalüronik asit yüz dolgusu işlemleri, FDA tarafından onaylı bir uygulamadır.
  • Hyalüronik asit, hayvansal içerik taşımayan, enjekte edildiği yere hacim veren, güvenli ve doğal bir üründür.
  • Doğal hyalüronik asit, cildin su tutma yükünü etkileyerek, ideal nem oranını sağlamaktadır. Böylece cildin nemlenmesini sağlayarak, ideal sıkılık seviyesini korumaktadır. Yüz dolgularında, hyalüronik asidin farklı konsantrasyonunda formu kullanılarak, cildin nemlendirilmesi ve canlandırılması sağlanabilmektedir.
  • Hyalüronik asit enjektesi ile genç görünen bir cilt için hayati önem taşıyan kolajen üretimi desteklenebilmektedir.
  • Hyalüronik asit aynı zamanda, antioksidan görevi görerek zararlı kimyasallara karşı koruma da sağlayabilir.

Sonuç olarak Hyalüronik asit dolgusunun zararları ekstrem olaylar dışında görülmemektedir. Uygulamaların bir uzman tarafından yapılması takdirinde bir zarar ile karşılaşmanız pek olası değildir.

Hyaluronik Asit Dolgusu Fiyatları

Hyaluronik asit dolgusu fiyatları ise şehirden şehire ve uzmanından uzmanına göre değişmektedir. Gerçek bir fiyat teklifi almanız için bir uzman ile görüşmeniz gerekmektedir. Lütfen işlemleri uzmanlardan başkasına yaptırmayı aklınızdan bile geçirmeyiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *