Burun Estetiği

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği, günümüzde en sık tercih edilen estetik operasyonlardan biridir. Estetik kaygılar, doğuştan gelen deformasyonlar veya yaşlanma gibi nedenlerle burun estetiği yaptırmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Burun estetiği fiyatları, birçok farklı faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği için bir cerrahi operasyon geçirilir. Burun estetiği ameliyatı açık ve kapalı olmak üzere iki farklı yöntem ile gerçekleştirilmektedir. Doktordan doktora veya durumlara göre değişiklik göstermektedir.

Burun Estetiği Fiyatlarına Etki Eden Faktörler

Burun estetiği fiyatları, birçok farklı faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Burun estetiği fiyatları 2023 yılında da birçok faktöre göre değişiklik gösterecektir. Bu faktörler arasında cerrahın deneyimi, kullanılan teknikler, hastanenin kalitesi, anestezi türü, operasyonun yapılacağı yer ve hastanın ihtiyaçları gibi birçok etken yer almaktadır.

Açık ve Kapalı Burun Estetiği Ameliyatı

Açık Burun Estetiği Ameliyatı ile Kapalı Burun Estetiği Ameliyatı arasındaki temel fark burun alt kısmındaki cildin kesilmesidir. Burunun alt kısmında ki kısım kesilerek ameliyat yapıldığında açık burun estetiği ameliyatı olarak adlandırılmaktadır. Kapalı teknikte ise burun kesisi olmuyor diye düşünmek pek de doğru değildir. İki teknikte de amaç burun içindeki anatomik yapıları görünür hale getirmek ve daha önceden yapılan planlama doğrultusunda buruna şekil vermektir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği nasıl yapılır sorusu biraz cevaplaması uzun bir sorudur. İlk olarak anestezi muayenesi olmanız gerekmektedir. Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılan bir cerrahi operasyondur. Çok nadir olarak lokal anestezi ile yapılan bir cerrahi operasyondur.

Açık ve kapalı olarak ifade edilen bu yöntemlerin hangisinin tercih edileceği sizin doktorunuz ile iletişiminizin sırasında karar verilecek bir durumdur. Açık Burun Estetiği operasyonlarında septumuna daha rahat ulaşım sağlayabildikleri için şekillendirme konusunda da daha rahat ettiklerini söyleyebiliriz. Bu operasyonun tek dezavantajı sonrasında iz kalma durumudur. Ancak bu iz oldukça minimal bir izdir ve zamanla da zaten tamamen düzelmektedir.

Kapalı burun estetik işlemlerinde ise burun açılmaz ve burun deliklerinden girilerek operasyon gerçekleştirilir. Açık operasyona göre çok daha konforludur ancak ciddi radikal müdahalelerde pek tercih edilmez.

Son yıllarda ayrıca açık ve kapalı burun estetik operasyonlarında kemiklerin şekillendirilmesi için Piezo tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik sayesinde operasyonda kemiklerin çevresinde yer alan kıkırdak ve dokulara zarar verilmiyor ve bu da iyileşme sürecini hızlandırıyor. Piezo Tekniği hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili linke tıklayabilirsiniz.

Piezo Burun Estetiği Nedir?

Ameliyat yöntemi olarak herhangi birini seçebilirsiniz ameliyat sırasında kesinlikle ağrı veya acı hissetmeyeceğinize emin olabilirsiniz.

Burun Estetiği Fiyatları 2023

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Burun estetik öncesi hazırlıklar ile beraber doktorunuz ile görüşmeler sonucunda sizi bilgilendireceği genel kurallar bulunmaktadır. Genel olarak ameliyat öncesi yapılan işlemler;

  • Anestezi uzmanları gerekli tetkikleri sağlar ve genel sağlık taramanızı yapar.
  • Cerrahi müdahale öncesinde kişilerin nezle, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıkları yaşamıyor olması gerekmektedir. Bunun nedenin ilk önce ki sebebi anestezi alıyor olacağınızdır.
  • Daha önce yapılan bir burun ameliyatı var ise bu konuda mutlaka bilgi verilmesi gerekir. Daha önce yapılan cerrahi müdahaleler, yeni geçireceğiniz operasyonun seyrini değiştirebilecektir.
  • Düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız, kronik rahatsızlığınız varsa yine bu konuda doktorunuzu mutlaka bilgilendirmeniz gerekir.
  • Ameliyat öncesinde kişilerin en az 10 gün bir süre öncesinde aspirin gibi kan sulandırıcı etkiye sahip ilaçları bırakması gerekir. Bu konu da anestezi doktorlarınız bilgilendirecektir.
  • Ameliyat günü doktorunuzun sizleri bilgilendirdiği şekilde hiçbir şey yememeniz gerekir.
  • Ameliyat öncesi ayrıca yine kan sulandırıcı etkisi olan sarımsak ve çeşitli bitki çaylarından uzak durmanız gerekir.
  • Sigara cerrahi operasyonlar sonrasında yaraların geç iyileşmesine neden olduğu için hem operasyondan önce hem de sonrasındaki en az 3 hafta gibi bir süre içilmemesi gerekir.
  • Operasyon öncesinde doktorunuza danışmadan herhangi bir ağrı kesici dahi almamanız gerekir.
  • Ameliyattan önce sizlere bir onam formu imzalatacaktır. Bu form her cerrahi operasyon öncesinde imzalatılan rutin bir şeydir. Bu durum sizin endişelendirmemelidir.

Burun Estetiği Sonrasında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Burun estetiği sonrasında bilinmesi gerekenler de burun estetiği öncesi konusu gibi çok ehemmiyetli bir konudur.

  • Burun operasyonu sırasında tampon uygulaması yapılmaktadır. Bu tamponların çıkarılma süresi doktorunuz tarafından belirlenmektedir. Aynı şekilde tamponların çıkarılma işlemini de doktorunuz yapmalıdır.
  • Cerrahi ameliyat sonrasında tamponlar yüzünden boğazınızda hafif yanma hissi, kuruluk ve boğaz ağrısı olabilir. Bu durum 3-4 gün içinde geçecektir.
  • İşlem sonrasında genel olarak çok şiddetli ağrı görülmemektedir. Hafif ağrılar içinde doktorunuz ağrı kesici vermektedir.
  • Yine ameliyattan sonra gözaltlarınızda şişlik ve morluk olabilir. Bunlarda ortalama 3-4 gün içinde kendiliğinden geçecektir.
  • Burnunuzda hafif kanlı akıntılar gelebilir bu normal bir durumdur. Ağızdan ve burundan yoğun bir biçimde kan geldiği zaman bu durum endişe vericidir ve mutlaka bu durum yaşandığında doktora danışılması gerekir. Bunların yanında yüksek ateş, aş ağrısı ve kötü kokulu akıntı olduğunda da doktorunuza başvurmanız gerekir.
  • Ameliyattan sonra gıda alımı için 4 saat, su içmek için ise en az 3 saat beklemeniz gerekir.
  • Operasyon sonrasında tamponlarınız çıkarılıncaya kadar istirahat etmeniz gerekir. Egzersiz ve yorucu sporlardan uzak durun.
  • Çok sert gıdalar tüketmeyin ve özellikle aşırı sıcak olan içecekleri tüketmemeye çalışın.
  • Kalp seviyenizden yüksekte alacak biçimde yüksek bir yastıkta uyuyun.
  • Yerden bir şey almanız gerektiğinde başınızı çok fazla yere eğmeden bunu yapın.
  • Ağır kaldırmayın.
  • Bir süre sümkürmemeniz gerekir.
  • Buharlı ve çok sıcak banyolar yapmayın ve duşta mümkün olduğunca kısa kalın.
  • Güneşe çok fazla temas etmeyin ve güneş banyosu yapmaktan kaçının.
  • Operasyon öncesinde olduğu gibi sonrasında da kan sulandırıcı etkisi olan ilaçların kullanılmaması gerekir.

Burun Estetiğini Sigorta Karşılıyor Mu?

Burunda ki sağlık amaçlı yapılacak işlemler devlet tarafından karşılanmaktadır. Örneğin; nefes alma zorluğu gibi durumlarda gerçekleştirilen cerrahi işlemler, kaza ve kırılma gibi durumlarda yapılan estetik müdahaleler. Ancak burun görüntüsü üzerindeki değişiklikler devlet tarafından lüks girişimler olarak görüldüğünden, elzem değil, keyfi olduğu gerekçesi ile devlet veya özel hastane fark etmeksizin sağlık sigortası tarafından karşılanmamaktadır. Bu ve benzeri estetik müdahalelerin hiçbirine SGKtarafından ödeme yapılmamaktadır.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği hangi durumlarda yapılmalıdır sorusu öznel bir soru da diyebiliriz. Burnunun görüntüsünü beğenmeyen herkes estetik kaygılarla veya sağlık problemi yaşayan herkeste bunun için bu operasyonu geçirebilir. Genel olarak bu operasyonlar aşağıdaki durumlarda tercih edilir;

  • Burun kişinin yüz yapısına göre büyük veya küçük ise.
  • Burnun eğri veya çöküntülü olması.
  • Burnun kemerli olması.
  • Burun ucunun düşük olması.
  • Burun ucunda deforme olması.
  • Burun içinde et olması.
  • Burunda nefes almaya engel olan herhangi bir rahatsızlığın olması.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var mıdır?

Burun estetiği yaş sınır var mıdır? Evet burun estetiği yaş sınırı vardır. Alt yaş sınır genç kızlarda 16 iken erkeklerde ise 18’dir. Üst yaş sınır ise genel olarak kişilerin operasyonu geçirmesine engel olacak herhangi bir sağlık sorunu yok ise aslında yoktur.

Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Fiyatları 2023

Burun estetiği fiyatları, genellikle 10.000 TL ile 30.000 TL arasında değişmektedir. Ancak, bu fiyatlar her zaman değişebilir. Bu nedenle, burun estetiği yaptırmak isteyenlerin fiyat konusunda doktorlarıyla detaylı bir şekilde görüşmeleri ve karar vermeden önce birçok farklı seçeneği değerlendirmeleri önemlidir.

Özel Hastanede Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatları

Özel hastanelerde fiyatlar devlet hastanelerinin kıyasla oldukça yüksektir. En düşük maliyetli bir burun estetiği işlemi 10.000 TL’den başlayıp ek işlemler ile fiyat doğru orantılı olarak artmaktadır.

Tabii ki bu durum şehir, hastane, doktor tercihine göre değişkenlik gösteriyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *